sbbs Herkese merhaba İlk kızımda 6 yaşında doğumdan sonra genetik bozukluğu olduğunu öğrendim.Şu an ağır engelli ve fizik tedavi görüyor. kızım 2,5 yaşında ve tüp bebekle dünyaya geldi.Hamilelikte plasenta previa yaşadım. 38 yaşındayım ve çalışıyorum.ikinci çocuğum yalnız kalacak duygusu ve tekrar bebek sahibi olma isteği var.Ancak tekrar tüp bebek, previa,fazlaca iş yüküm, ileri yaş olduğu için tekrar cesaretim de yok.Arada kalmaktan da sıkıldım.Kararsızlık çok yoruyor beni. Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
Mrsfly sbbs merhaba öncelikle kolaylıklar dilerim. Bende 38 yaşımdayım 2,5 yaşında kızım var. Yaşımız itibatiyle doğal bir risk taşıyoruz. Bende çalışıyorum ve şu an 5+2 hamileyim henüz salı günü kese görmeye gideceğim. Sizin durumunuzla alakalı söylemek istediğim çalışan bir anne olarak zaten yüklerimiz epey ağır isteğinizi tamamen anlıyorum ama büyük kızınızın da özel bir cocuk olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak durumunuzu en iyi siz bilirsiniz. Hamilelik bi şekilde geçiyor ama sonrasında da lohusalık va gibi büsürü süreç var. Bunlarıfa göz önünde bulundurarak kendiniz için en doğru kararı verebilirsiniz umarım.
decembermum sbbs Allah kolaylaştırsın valla düşünün derim sonuçta size bir şey olunca ilerde tüm yük tek çocuğa kalacak bir de işin o tarafı var. Tüp bebeği engelli olmasın diye mi yapıyorsunuz? Belki normal yollarla da sağlıklı olur
sbbs Mrsfly Hamilelik öncesi, hamilelikte, sonrasında,lohusalık ve bakım aşamalarında zorluklarım var işyüküm de fazla ama ileride pişmanlık yaşamak istemiyorum çok karışık duygular 1 senedir düşünüyorum işin içinden çıkamadım
sbbs decembermum O kadar ileriyi düşünmek istemiyorum kimin ne olacağını Allah bilir ama kızım yalnızlık çekmesin büyürken istiyorum sadece kuzenleri tek çocuk onlar hiç düşünmüyor ama benim kafama takılıyor sürekli. Normal yoldan riske atamam tekrar tüp bebek olur..
kedilivebebeli decembermum belki düşüncesi ile boyle bir risk almak bir çocuğun bile bile hayatını böyle kılmak mantikli mi sizce Allah o kadar imkan vermis tıp ilerlemiş belki ile çocuk mu yapılır ?
decembermum sbbs doktorlar risk görüyorsa tabi ki tüp bebek olmalı ama siz kendi korkunuz ile tüp bebeğe yöneldiniz sandım kusura bakmayın
decembermum kedilivebebeli doktorlar zaten genetik olarak diğer çocuklarda da olur diyorsa kensinlikle tüp bebek olmalı ama sadece korku ile tüp bebek ise normal denenmeli diye söyledim niye mi ikinci çocuğumu tüp bebek ile kucağıma aldım ne zorluklar yaşadım bir ben bir Allah biliyor tüp bebeği vücut kabul etmiyor ve sürekli atmaya çalışıyor hep düşük riskim vardı kanamam vardı ve erken doğdu, yoğun bakım süreci yaşadık bu sebeple normal doktor sakınca görmüyorsa doktor denenmeli dedim sonuçta fetal dna testi ve amniyosentez var hamileyken de anlaşılır hastalıklar
kedilivebebeli decembermum bende benzer sorunlar nedeniyle şuan tüp bebekle hamileyim sürecin ne kadar zor ve meşakkatli olduğunu biliyorum fakat bir çocuğu engelli dünyaya getirmek ne demek onuda biliyorum bu nedenle bu cefayı ben çekmeye hazirim amniyosentez süreci dahi bir zulüm emin olabilirsiniz baştan sonra herseyi tecrübe etmiş biri olarak %1 ihtimal dahi varsa elemek istersiniz
sbbs decembermum Risk % 3 denildi ve 2. Bebekte genetikte görülmedi ama doktorların da anlayamacağı şeyler olabiliyor bizden geçiş yokmuş döllenme sırasında olmuş vücudun böyle bir yatkınlığı olabilir bu yüzden tüp bebek dışında düşünmüyorum ama süreç zor gerçekten
sbbs kedilivebebeli Dediğiniz gibi çocuğun engelli kalma riskini göze alamam. fiziksel,maddi, psikolojik olarak tüp bebekten daha zorunu yaşıyoruz ama tüp bebek süreci de zor karasız kaldım bu sebeplerden 🤯
decembermum sbbs evet o zaman risk almamak lazım ya da normal yolla olsa bile fetal dna amniyosentez yaptırmalı. Benim ilk çocuğum normal yolla oldu çok sorunsuz bir hamilelikte 2. Tüp bebekti kanamalı düşük riski olan ve erken doğan bir bebek oldu açıkçası beni o süreçler de çok yordu şimdi 3. Çocuğa kendiliğinden hamile kaldım bunda da kanamalar var ama 2. Gibi değil
kedilivebebeli sbbs bence şuan çocuk sayınız cok güzel çocuğunuz yalnız kalmasın derken maddi manevi imkanlarını kısacaksiniz ister istemez hem ne şekilde olursa olsun o kardeş sevgisini tatmış sonuçta bir büyüğü var sizin şuan düşünmeniz gereken ailenizin ve en başta sizin daha konforlu bir hayat nasil sürebilicegi. Teyzemin 3 evladı var 3üde birbirine düşman yani onemli olan mutlu ve barış icinde bir aile olmak sayılar ve kişilerden bağımsız
sbbs decembermum Her hamilelik farklı ilerliyor tüp bebek olunca diğer sorunlar olmayacak diye birşey yok ben de previa yaşadım tüp bebekte. Ama genetik riski elemiş oluyoruz
sbbs kedilivebebeli Bu ihtimal de var tabiki anlaşamayabilirler çok zor karar vermek.2. den sonra kesinlikle istemiyordum beşiği felan verdim bu duygu sonradan nerden geldi bilmiyorum yapamıyorum da arada kaldım böyle😬