Pirinctanesi Merhabalar hamile olup da özel sektörde çalışanınız var mı? Çalışma düzeninizde bi değişiklik oldu mu? Bildiğim kadarıyla yasal olarak günde 7,5 saatten fazla çalıştırılamaz hamileler. Yani saat 8 de çalışmaya başlayan hamileler 15:30da çıkmalılar işten. Ben de özel sektördeyim hamile olduğumu müdür biliyor ama hala normal saatimde 16:30da çıkıyorum.
Seda5892 Pirinctanesi normalde 9/5 çalışıyordum şimdi 10/5 şeklinde çalışıyorum daha erken çıktığım zamanlarda oluyor canım
Trkmn Pirinctanesi Yemek molanız veya ara dinlenmeniz yok mu onlar hariç 7.5 saat diye biliyorum ben🤷🏻♀️ Ben 8-17.30 arası çalışıyorum mesela değişmedi saatlerim iş yerim uzak olduğu için erken çıkmak daha zor olur benim için diye talep etmedim☺️
zahkrii Pirinctanesi canım ben insan kaynakları sorumlusuyum. Günlük 1 saat molanı düştükten sonra kalan süre 7,5 saat olmalı. Yani çalışma saatin zaten 7,5 muş
Pirinctanesi Seda5892 ne güzel ya. Peki bunun için sen mi bi talepte bulundun yoksa direk onlar mı düzenledi.
Pirinctanesi Neslihant asıl devlette direk hakkın olmuyor mu? Özel de işverenin ağzına bakıyor herşey aslında. Şikayet etsem haklıyım ama ters düşmek istemiyorum kurumla
Seda5892 Pirinctanesi direkt patronum dedi canım ben bilmiyordum bile 😂 kendi eşi geçmesene Doğum yaptığından hamilelik ile ilgili herşeyi biliyor hakları falan😊
Neslihant Pirinctanesi malesef bn nobet usulü çalışıyorum. Hala 24 saat çalışıyorum kusa kusa ölüyorum ama kimsenin umrunda degl
Pirinctanesi Trkmn o daha da çokmuş 🤦🏻♀️ Ben yemek molası içinde diye biliyorum o 7,5 saatin? Yanlış mı biliyorum acaba 🤔
Pirinctanesi zahkrii ama doğum sonrası olan başka arkadaşım 15:00da çıkıyor. Günlük 7,5 saatten arta kalan 1,5 saat iznini kullanabiliyor. Öyle olunca öğle molası düşülmüyor mu?
Seda5892 Neslihant belirli bir haftadan sonra nöbet veremiyorlar daha size canım arkadaşımdan dolayı biliyorum
Pirinctanesi Neslihant Ben de hemşireyim. Ama bir okulda çalışıyorum devlette veya özelde çalışan arkadaşlarımdan hamile olanların hepsi yönetime bildirerek gece mesaisine ara verildi. Gündüze çekildiler. Bence hakkını ara bir gebenin gece uykusu çok önemli çünkü. Şikayette bulunabilirsin
AnneyizBizAnne Neslihant aynen canım kontrol yasal hakkın güya insanlara söyle idare ederlerse git oluyo hakmidir
Pirinctanesi Seda5892 benim bildiğim en başından beri. Gebe olan bunu yönetime bildirdiği andan itibaren yasal hakkı doğuyor
oguzs Seda5892 gebe olduğunu durum bildirir raporuyla belgelendirirsen işyeri seni vardiyalı çalışamaya zorlayamaz.
hillkaya Seda5892 hamileler kesinlikle gece çalıştırılamaz hamile olduğunu doktor raporuyla ispatladıktan sonra. Çalışma saatleride öğle molası hariç toplam en fazla 7,5 saattir. Hatta Doğumdan sonra emzirme döneminde de kadınların gece çalışması yasaktır
Seda5892 Pirinctanesi Doğumdan sonra arkadaşınızın erken çıkması normal çünkü maaşının yarısının sigortasının yarısını devlet karşılıyor bundan
zahkrii Pirinctanesi doğum sonrası bebek 1 yaşına gelene kadar süt izni oluyo günde 1,5 saat. Arkadaşın onu kullanıyor sanırım.
Neslihant Pirinctanesi evet canim öyle hepimiz oyle biliyoruz ama doktordan rapor istiyor oda 24 haftadn once verme
Senemunlu Pirinctanesi doktordan hamile olduguma dair bir belge aldim bende magaza yoneticisiyim . Aksam 8den sonra calismak yasak, 7.5 saatten fazla calistiramaz. Belgemi alip direkt ik ya gonderdim hemen anlattilar . Yoksa yasal olarak yasak ceza alir firma ..
oguzs Senemunlu gece çalışma gebelik döneminde yasak değil. sadece işyeri çalışmaya zorlayamaz. ama emzirme döneminde kesinlikle vardiyalı çalışmak yasak