Toplumuzda malesef tesettürün ne manaya geldiğini bilmeden kapanan yada çevre baskısı ile kapanan çok insan var .18 yaşıma kadar o baskıya maruz kalan biriyim insanlar dediği için değil doğruyu kendim seçmek için kimseyi dinlemedim .Kötü bakışlara kötü sözlere maruz kalan biriyim ama taklidi bir imanla değil tahkiki hakiki bir imanla kapandım . Kendi isteğimle neden kapandığımı bilerek Allah’ın bir farzını yerine getirmenin bana huzur ve konfor alanı sağladığını bilerek kapandım. Demem o ki zamanında başkaları için kapandığınız için şuanda size fazla ve ağırlık geliyor çünkü kalp ile yapılmayan her şey insanın üzerinde yük olur. Bize aşılanmayan tek şey Allah’ı sevdiğimiz için bir seyleri yapmamız gerektiği korku ve baskı ile yapılan her şey kaybolmaya ve nefs ve şeytan aracılığıyla kaybolmaya mahkûm.Acikken makyaj yapan dar giyen biriydim . Şuan ise tesettürü gerektiği gibi ölçüsüne uygun yapan biriyim. Bunu kalpten gelen bir sevgi ile yapıyorum çünkü bu farz beni dışardaki gözlerin beni beğenmesi için değil tam aksine koruması için , beni eşimden başka hiç bir erkeğin beğenmesine ihtiyaç duymuyorum yada hem cinslerimin benim giymimle şik olmamla alakalı bir beğenisi beni etkilemiyor çünkü benim beğenilme ve sevilme odağım tek bir kişi eşim. Evin içinde dışarıda heves edeceğimiz her şeyi yapabiliriz .giyim olsun makyaj olsun asıl özgüven budur insanın neyi neden yaptığını bilmesi ilk doğumda 87 kilo oldum özgüvenim gitti ama hiç bir zaman bunun suçlusu tesettürü görmedim Allah’ın bir farzını suçlamak nefsin bir oynu bence tamamen kendi seçimlerimizin sonucu herşey farzlar kalp ile yerine getirilir demem o ki siz neden kapandığınızı kendinize sorun eğer ki Allah için değil de çevre baskısı ile ise zaten o tesettür asla tesettür olmamıştır sizin için sadece bedeni örten bir örtü tesettür demek dikkat çekmemek korunmak başkalarının beğenisini değil kendi güzelliğini ebedi olana saklamak . cehennem korkusu ile kapanmakta değil kimse açıldığı için dinden çıkmaz farzı terk etmiş olursunuz bunun gunahida Kur’an’ı Kerim’de de bir çok hadiste mevcut önemli olan sizin kendinize karşı dürüst bir şekilde neden kapalı olduğunuzu sormanız.Sonuc olarak başkalarından cekindiginiz için kapaliysaniz bu tesettür değil zaten kapalı sayilmazsin çünkü her şeyin başı kalp ile tasdik etmek. Kimse kimseyi kınaması herkesin imtihanı farklıdır önemli olan Allah ile olan bağımız ona karşı durst olmamız kalpleri bilen Allah’tır