incivebebeki Fmf hastalığı nasıl bi şey arkadaşlar? Yani sonradan ortaya çıkıyor mu yoksa çocukluktan bu yanamı yaşıyosunuz? Benim yaklaşık 4-5 senedir ara ara karın ağrısı yoğun gaz mide bulantısı crp yükselmesi oluyor ve 1 gün sürüp geçiyor.. Ama ondan öncesini hatırlamıyorum bilmiyorum. Test yaptırmak istiyorum.
kvsr1603 incivebebeki genetik bölümünde test yaptırabilirsiniz ailede genelde oluyor ateş de bunlara eşlik ediyor eklem ağrısı karın ağrısı sedimasyon testi yüksek çıkıyor kanda
bierkekbikiz incivebebeki tamda böyle bişey şikayetlerinizi ve fmf hastalıgından süphelendiğinizi söylerseniz ona göre sizi yönlendirir doktorunuz
fkaltin Ben fmf hastasıyım. ilk gebeliğimde colchixum kullanmaya devam ettim. Hiç atak geçirmemiştim. Normalde en geç 3 ayda bir atak geçiririm. Şuan ikinci gebeliğim colcıcium u hamileliği öğrenir öğrenmez bıraktım. Sanıyorum 1 atak geçirdim ama çok hafifti. İlk cocugumda fmf var mı bilmiyorum şimdilik belirti vermedi
kasifdora fkaltin bana da doktorum ilacımı bıraktırdı, gebelikte kar zarar olarak bakarız, eğer ataklar hafif bir haldeyse ilacı bırakmak lazım, ama atak ilacın zararından çok zarar verirse ilacı kullanmak lazım dedi
bierkekbikiz kvsr1603 bizim iç anadolı bölgesinde bu hastalık yaygınmış ve esimle bizde hemseriyiz o yüzden kafamı kurcalıyordu ama demekki olacagı varsa oluyormuş insallah kızım yaşamaz 20 yılı aşkındır fmf hastasıyım ataklarım agır geciyor Allah kimseye vermesin
kvsr1603 bierkekbikiz bende erzincanlıyım anne babamda yok ama her iki tarafta da akrabalarda var eşim antalyalı onlarda hiç yok
incivebebeki bierkekbikiz Evet ya ve de dahiliye sebebini bir türlü bulamıyor.. Hem de her seferinde..
bierkekbikiz incivebebeki bende 1,5 yasından beri bu şekilde ataklar geçirirmişim ama uzun süre hic bi doktor bulamamış 2 sene sonunda o zamanlar nişantaşında özel bi kliniği olan bi doktor bu teşhisi koymuş zamanla istanbul tıp fakültesi vs derken düzenli olarak kontrol altına aldılar 6 ayda bir tahliller yapıp hastalığın seyrine bakıyorlar mutlaka bi doktor cözecektir sizinkinide süphenizi söyleyin ama
bierkekbikiz kvsr1603 cok garip demekki istisnalarda oluyor Allah kolaylık sifa versin sizede oglunuzada insallah
mihra5358 Bende de var 3. Hamileliğim şuan oğlumun genetik testi de malesef pozitif pglumada dosya açıldı kolsin başlatıldı ve baya düzene girdi atak arası
Bsssse hanifexx ay dün geceden beri çok ağrılı atak geçiriyorum göğüs tutulumu oluyor bende mahvetti beni ilaç kullanıyorum