hadiye28 Ay çok geçmiş olsun vallahi bazı doktorlar insanın hayatıyla ne kadar kolay oynuyorlar. Ben de Almanya’dayım burda da sağlık sistemi korkunç. Gece sancılarım başladı sabahına hastaneye gittik felan taa akşama kadar kıvrandım açıklığım 15 saatte anca 4 e kadar çıktı yine de asla suni sancı vermediler üstüne bi de doktor olan görümcemle eşimi odadan kovdular ziyaretçi yasak diye tek başıma doğumhaneye inip doğurdum. Doğurmam da ayrı bir zorluktu gerçekten. Tam doğum yapacağım zaman epidural takmaya karar verdiler oysaki ben takarlarken ıkınmam var bebek geliyor dememe rağmen durmadılar yarım saat bebeğimi tutmaya çalıştım sonra ıkınmam durdu yatağa uzandım birinin gelip aşağı bakmasıyla odadaki herkesin koşturması bi oldu. Meğersem oğlumun kafası çıkıyormuş ama bu salaklar yüzünden durmuş güzel giden doğumu mahvettiler çok derin epizyotomi atıldı üstüne bi de vakumla almak zorunda kaldılar. Zaten 24 saate yakın sancı çekmişim o kadar beklemişim bi de kesilen ıkınmayla birlikte kendim ıkınmaya çalışmam korkunçtu üstüme 3 hemşire çullandı ikisi karnımı bastırıyor biri bacağımı bastırıyor felan. Allah gerçekten doğumun en güzelini versin en rahatını yemin ediyorum bir avazda doğur cümlesinin anlamını o günden sonra çok iyi anladım. Şimdi ikinci doğumu yapacağım bu günlerde bekliyoruz bakalım Allah herkese su gibi doğum nasip etsin ❤️❤️