Glcnkk Merhaba, burada sürekli dogum hikayeleri okuyup, acaba bana ne zaman nasip olacak yazmak diye düşünüyordum bugüne nasipmiş:) 37. Haftamda kontrole gittiğimde doktor bebegin kilosunun biraz ileride oldugunu söylemişti. Bir sonraki hafta ise çatı muaynesi (korkulcak hiçbişey yokmuş hiçbişey hissetmedim bile) yapmıştı. Çatı muaynesinden bir gün sonra nişan denilen sümüksü kırmızı şey geldi. Doktorumu arayıp bilgi verdim suyun gelmiyosa sıkıntı yok dedi. Suyum gelmiyodu. Bekliyodum foşur foşur birden gelcek diye ama meğerse her zaman o şekilde olmuyormuş. Camasırımda ara ara akıntı gibi ıslaklık hissediyordum doktora söyledim gel bi bakalım dedi. Meğer su bu şekilde de gelebiliyormuş. Muayneden sonra sıkıntılı bir durum olmadığını istersem bekleyebilcğimi ama 40. Haftayı doldurdugumda bebeğin kilosunun 4 ü geçeceğini söyledi. Dolayısıyla normal dogum da zor olucaktı. Bende doktoruma güvenerek yatışımı yapabileceğini söyledim. Ve 38+5 te yatışım yapıldı. Sabah 8 dr suni sancı verilmeye baslandı. Dozunu gittikçe artırdılar fakat ben hiçbirşey hissetmiyordum doktor şaşırıyordu. 1 cm acıklık ile yatışım yapıldı saat 12 ye kdr 3 cm e cıktı. Her saat bası acıklık kontrolü yapılıyordu(yapılmasın diye dua ettiğim doğrudur 😁 çünkü cok canım yanıyordu) saat 12 den 4 e kadar acıklık artmadı oldugu yerde kaldı. Ve hiçbirşekikde sancı hissetmiyorum, nst de gözükğyordu ama bende tık yok😁Ve spinal sezeryana karar verdik. Gelelim sezeryana, iyiki spinal olmuşum cünkü normal dogum gibi hatta ondan daha acısız bir şekilde bebeğin dogum anına tanıklık ettim. Önce epidural takıldı, takılırken hiçbir acı vs hissetmedim. Sonra belden aşagımı hissedip hissetmeğimi testini yaptılar sıcak soguk bişeyker sürüp hangisi sıcak vs diye sordular. Ki bence kesin yapılmalı son zamanlarda cok duyuyorum sezeryan olup da acıyı hissedenleri allah korusun🙏🏻 yatışımla bebegimin sesini duymam arasında sanırım max 5 dk falan gçmiştir. Ve işte o an mis kokulu derintoşumun yanıma geldiği an.. gerçekten o anki koku hiçbirşeye benzemiyor. Bambaşka bir duygu.. sonrasında dikişler vs derken toplam 45 dk sonra odamdaydım. He sonrasına gelecek olursak kesinlşkle cok zor bebeğini kucagına alamıyosun hemşireler gelip sana emzittiriyo falan cok agladım bu yüzden ben, üzüldüm cünkü bebeğimi alamıyorum diye.. benimde 20.03.2019 da gelen mucizemin doğum hikayesi böyleydi. Uzun oldu hakkınızı helal edin ☺️