helin_a Fetal dna testi tanı testi değil, tarama testi. 12. Haftamda Fetal dna vermeme ve temiz çıkmasına rağmen, 21. Haftada detaylı ultrasonda burun kemiğinde kısalık görüldü, kemik gelişimi geriden geliyor dendi. 3 tane prof gezdim hepsi amniyosentez olmamı önerdi ve verdim.. tüm genetik hastalıklarda tarama yapacaklar. Yani amniyosentez yaptırmadan (tanı konmadan) gebelik sonlandırma bu haftalarda yapılmaz. Sonuç kötü çıkarsa ancak doktorların onayı ile sonlandırabilirsiniz. Bence bir kaç doktora daha gidin. Ayağa içe dönükse sadece ek bulgusu yok ise belkide hiç bir şey yoktur. Varsa da bu sizin vereceğiniz bir karar, kimse karışamaz. Siz bakacaksınız, büyüteceksiniz. Bazı hastalıklar var ki maalesef yaşam ile bağdaşmıyor. Allah’a dua edelim, bebeklerimizi korusun, sağlık sıhhat versin. Ben umudumu kaybetmiyorum, sende kaybetme lütfen. Tüm kararları da eşinle ortak alın bence, biriniz kabul etmediği taktirde hep suçlamalar olacaktır, duygusal yükü yüksek, yıpratıcı bir süreçte eşlerimize çok ihtiyacımız var. Allah yardımcımız olsun 🙏