yesman Sevmem normal de çiğer böbrek vs ama kaynanamgil etin içine atıyorlar karışık pişiriyorlar yenmez mi pek önerilmiyor diye duydum ve çiğere vs ellenince nereni kaşırsan bebeğin orasında leke oluyormuş doğru mu bilgi verir misiniz ve bayramda işten kaçmak istiyorum taktik verin kaynanamgil anlayışsız olduğu için şunu yap bunu yap derler bahane uydurun banağğğ
1_2_3_4 yesman içim bulanıyor doktor yasak dedi de riskli imiş de uydur bir şeyler sen kendine ayrı et yap bence
monii yesman ben hamileyken ciğer aşermiştim. Normalde hic sevmem ağzıma sürmem ama canım istedi iste. Doktora sordum yiyebilirsin sorun yok dedi. Ama yedikten sonra yine de batil inanc ya elimi hicbir yerime sürmeden yıkamıştım. Çok şükür bebeğimde hic leke olmadı
orhismommmmmm yesman evet yeme sakın dokunma bile ciğere sakın ne diyolarlarsa desinler çok bilmiş maşallah kaynanalar.
cicekligunler2332 Detaylıda doktoruma sordum kurbanda sadece bikere ciğer yiyebilirmiyim diye bende topluca yemeyi seviyorum yiyebilirsin dedi
ntgctsn Hamileliğim boyunca iki üç defa yedim, doktora da sormadım açıkçası, ne gibi bir sorun olabilir ki anlamadım protein sonucta. Çiğ et ya da işlenmiş gıdalardan uzak durmak yeterli diye düşünüyorum
Tortilla ntgctsn ya batıl ınanc leke olurmus bebekte ciğer en guzel besınlerden bırı kan yapar. Tamam dokunmak neyse anlarımda doktorum bol bol ye sevıyorsan kan yapar dedı. Ilk gebelıgmdede yedım
ikizannesiiiiiiii yesman ben ilk hamileliğimde yedim bir sorun olmadı kızımın kalçasında doğum lekesi bar ama bildiğin balık izi şimdi38 haftalık hamileyim 2-3 kere yemişliğim var bence abartmasan yenildiği sürece bir sorun olacağını düşünmüyorum
ntgctsn Tortilla çiğ olarak dokununca oluşur diye biliyorum lekeler, çiğ kırmızı ete de dokunma derler de mecbur dokunuyoruz, yemek yaparken vs. Batıl inanç dediğiniz gibi😊
annelikzor12 Ciğer yenmemesinin sebebi içinde yüksek miktarda bulunan A vitamini. Çok aşırı yenmediği sürece çok bir zararı da olmaz ama abartmamak gerek