cuteregina sadecebirsoru kız uzak dur benden yine yazdın sana yorum yazmadım yazma yahu kavga mı çıksın
heysennnn bahartopcu sadece delik olduğu için down sendromu olabilir dediler başka hiçbir sıkıntısı yok sıvı aldırmak ister istemez az da olsa tehlikesi var ondan yaptırmak istemedim
cuteregina heysennnn bu durum yeğenimde oldu kendiliğinden kapanır dediler ve böyle de oldu bir sürü kontrol muayene ardından gayet sağlıkla devam ediyor hayatına
heysennnn buketdeniz19 hiçbir testimde negatif birşey çıkmadı ense kalınlığı gayet normaldı tarama testlerimin sunucuda iyi gelmişti detaylı ultrasonda sadece delik görüldü başka hiçbir sıkıntı çıkmadı
buketdeniz19 heysennnn Burnu küçüktür belki bebeğinizin ense kalınlığı vs herşey normalse neye dayanarak böyle birşey söylediler merak ettim açıkcası fetal dna yaptırın belki doktor söylemiştir Kesin sonuç diye belkide Amniyosentez önermiştir doktor tabiki risk faktörü var fakat illa risk oluşturacak diye birşey de yok umarım bebeğiniz gayet sağlıkla doğar 🥰 kalbinde delik olabilir bunu down sendorumu ile nasıl bağdaştırdı bilemedim canım
heysennnn deniss_ bizede çocuk kalp doktoru aynısı dedi ama perinatoloji doktorları daha olumsuz komuşuyorlar
bahartopcu buketdeniz19 down sendromu olan çocuklarda kalp hastalıkları görülebiliyor bu sebeple doktorlar riske atmak istemiyor bilgilendirmek zorundalar. Bana perinatologum hiçbir ultrason bulgusu olmamasına rağmen üç hastamın çocuğu down doğmuştu dedi ve şimdi sana çocuğun down ya da başka bir şeyi yok diyemem kesin tanı amniyosentez ve kordosentez dedi. Delik ya da başka bulguları bu nedenlerle down ile ilişkilendiriyorlar
heysennnn buketdeniz19 nazal kemiği göründü boyutu herşeyi normal dendi ayrıyetten kendi kadın doğum doktorumla görüştüm ve her 10 gebelikten 8 inde kalp delikliği görülüyor dedi bu kapanacak birşey boyutuda ufak dedi amiyosentez yaptırma dedi ama detaylı ultrasona bakan yaptır diyor
buketdeniz19 heysennnn evet canım kalbin düzeldiğini bende duydum çoğu kişiden umarım güzel sonuçlar alırsın yaptırıp yaptırmamak tabiki sana kalmış bişey ama insanı çelişkide bırakıyorlar işte
lared Fetal dna yaptırdım herhangi bir şey yok. Fetal eko da yaptırdım çok küçük delik var dediler 2 hafta sonra kontrole gittim kapandı dediler doğumdan sonrada kapanıyor cnm sıkma canını
annebebeka heysennnn doktorlar her zmaan en kötü ihtimali söylemek zorundalar, çünkü önemli değil dese ve sonrasında bir sorun ciksa “beni başından savdı, bir sorun yok dedi” şikayetlerine maruz kalacaklar