Negatif başlayan pozitif sezaryen hikayemi anlatayım. Yaklaşık 35. haftadan beri çok yüksek ama düzenli gelmeyen sancılarım vardı. 38. haftada düzenli hale geldi doğum başladı sandık ama tekrar azaldı. 39+6’da sancılarım 7 dk 1’e düştü şiddetli bulantılarım başladı. Hastaneye gittiğimde açılma 2 cm idi. Doktorum haftalardır yaşadığım yüksek sancıya rağmen açılma 2 cm olunca suni sancı da versek açılma olmayabilir dedi. Akşam 17 gibiydi, suni sancıyı en fazla 22 kadar deneriz olmazsa sezaryene dönelim bebeği riske atmayalım artık dedi.
Başından beri vajinal doğum istediğim için keşke dememek adına denemek istedim, 17 gibi yatışım yapıldı suni sancı takıldı. En az 15 kere kusmuşumdur sancılarım zaten vardı suni ile karışınca her sancı gelişinde kusmaya başladım. Yine de direndim saat 21 i geçti açıklık kontrolü yapıldı hala 2 cmdi. Bebeğimin nabzı 200lere çıkmaya başladığı için anestezi ekibine haber verildi doktorum hazırlandı. Ben her ihtimale karşı aç bekliyordum zaten. 21.30 gibi ameliyata alındım.
Spinal anestezi ile oldum iğne süreci hiç acıtmadı asla abartıldığı gibi değildi. Birkaç dk içinde tamamen uyuştum zaten. Dokunmaları çekiştirmeleri hissediyorsunuz ama asla acı hissedilmiyor. Bunu baştan anlattıkları için panik olmadım. Ben uyuştuktan sonra eşim de içeri alındı yaklaşık 9-10 dk sonra bebeğimi çıkardılar. Çıkar çıkmaz dolu dolu kakasını yaptı ve su yutmuştu. Daha fazla beklesek Allah korusun bebeğim zarar görecekti.
Ben o gece 22 civarı doğum yaptım sonraki sabah 05.00 gibi sondayı çıkarıp yürüttüler. Sonra da gün içinde birkaç defa yürüdüm. İkinci günün akşamına taburcu oldum. Gaz sancısı çok yaşamadım ancak büyük tuvalete neredeyse 4. gün çıktım. Onun için de bol bol kayısı hoşafı yedim taneleri ile birlikte.
İlk 3 gün hareket kısıtı çok daha fazlaydı ama 4 itibariyle desteksiz kalkmaya doğrulmaya falan başladım. Zaten yürürken hiç acımıyordu beni doğrulmak zorladı. Şuan 6. Gün, 2 gündür yemek de yaptım bebeğime de bakıyorum kalkıp oturmak doğrulmak da oldukça kolay. İlk 3 gün desteğiniz varsa eş/anne gibi sonrası zaten herşeyi kendiniz yapabilirsiniz. Hayatımda hiç ameliyat olmamıştım ama korkmaya gerek yokmuş. Ayrıca ille de vajinal olsun diye beklerken bebeğime bişey olabilirdi. Doktorunuzun artık risk olarak gördüğü anda daha fazla uzatmayın bence.