tugbaokcular bütün yazılanları okudum da bende eklemek istedim. Fetal dna kesin sonuç veriyor gibi bir durum yok o da bir tarama testi sadece doğruluk oranı en yüksek olan test %99 yani. Ama %1 lik de olsa yanılma payı var. Amniyosentez ise %100 tanı koyan bir test yani tarama testi değil fetal dna veya ikili testler gibi. Ben şu an 20 haftalık hamileyim sadece ikili test yaptırdım ve doktorum ultrasonla ense kalınlığına ve burun kemiğine baktı. İkili testte oran düşük çıktı aynı şekilde ense kalınlığı da düşük ve burun kemiği var göründü. Şu an benim bebeğimin de ultrasonda burnu küçük görünüyor ucu top gibi. Ama doktorum herhangi bir sorun var olabilir demedi her şey yolunda dedi. Benim doktorum da doçent bu arada gayet bilgili ve tecrübeli bir doktor. Herkesin burnu büyük olacak diye bir şey yok ki sonuçta, benim burnum da büyük bir burun değil mesela. Siz de babası için burnu küçük demişsiniz belki babasına çekmiştir. Geri veya önde olma durumu da 2 haftaya kadar normal diye biliyorum. Bu kadar doktorun sizi korkutacağı bir durum yok sanki bende anlayamadım. Bence amniyosentez yaptırmadan önce birkaç doktora daha görünün çünkü amniyosentez kesin tanı koyuyor ama onun da başka riskleri var.