lokismommy tugbaokcular öncesinde ve sonrasında burun kemiği ense kalınlığı ve boy ölçüsünü almıştı bide bende fetal dnanın yanıldığını pek düşünmüyorum açıkçası başka doktora da görünmek de fayda vae
tugbaokcular lokismommy bilmiyorum iyi demişti özellikle söylemedi fetal Dna da iyi çıktı. Hatta bu doktor da burun kemiği iyi demişti ilk muanede iki hafta önce
June6 tugbaokcular keşke o zaman enseyle buruna da baksaydı doktorunuz benimki öyle baktı cinsiyeti bile netleştirmek için fetalle aynı mı diye kontrol etti bence bilmiyorum prof demişsiniz ama bazen onlara da güven olmuyo ya yani burun kemiği küçüklüğü belkide genetik yani tek bişeyle niye geriyo insanı gebelikte bikaç bişe yanyana gelince daha çok şüphe duyuyolar yani bence bişe yoktur fetalde yaptırmışsınız hayır fetal yaptırmayıp direk ikilide bu çıksaydı bu sefer direk fetal yapalım diceklerdi ee o kadar güvenilir değilde şüphe olunca niye fetal yapalım diyolar bence bişe yoktur Allahın izniyle ama başka bi doktora görünüp gönlünüzü ferahlatsanız daha iyi yani
tugbaokcular June6 cinsiyet falan fetalla karşılaştırma yaptılar doğru çıktı ama burun kemiği falan özellikle birşey demedi.
tugbaokcular June6 fetal yaptırdığımi bilmiyordu haftası geçtiği için amniyonsentez dedi. Ben fetal yaptırdım dedim. Ondan sonra fetal yanlış çıkabilir dedi
lokismommy tugbaokcular canım benim sen en iyisi başka doktora da git böyle konularda tek bie doktora bağlı kalmamak lazım
June6 tugbaokcular bence bişe yok hele ki tek bişeyden bilmiyorum ya mesela detaylıda parlaklık çıkanların bile yanında başka bişe var mı diye bakıyolar yani yoksa geçer diyolar burun kemiğide küçük olabilir yok değil ya ama işte bi başka doktorda baksa en azından onun yorumu ne olur bakmak lazım tabi artık hepside öyle derse yaptırırsınız o ayrı ama ne bileyim bişe yok dicekler bence
pisico tugbaokcular doktorun cihazına göre bazen ölçüm farklılıkları olabiliyor. Açıkçası fetal DNA daha güvenilir bir kaynak bence. Bence farklı bir doktora daha görünün🙏🏻
tugbaokcular June6 lokismommy pisico Ben ilçede oturuyorum serklaj oldum. Yatarak gidip geliyorum. İle gidiyorum. O şokla başka doktora gitmek aklımiza gelmedi. Eve geldim. Beklesem mi ikii hafta sonra tekrar çağırdı. Yoksa başka doktora hemen gitsem mi bilmiyorum. Amniyonsentez için karar verirseniz arayın dedi.
Aysnragc tugbaokcular içiniz rahat edecekse yaptırın ama fetal dna nasıl kesin sonuç vermez vermiyorsa neden yaptırtıyorlar anlamadım bu doktorları anlamakta gerçekten zor
tugbaokcular Aysnragc bilmiyorum yaptırsam ne değişecek amniyonsentez sonucu çok uzun sürede çıkıyor. Bebek altı aylık olmuş olacak. Ayrıca ben serklaj hastasıyım zaten düşük riskim var yatıyorum amniyonsentez riskli diye okudum. O saatten sonra bebek down sendromu var ya da yok ne fark edecek. İçimde taşıdıgim can. Ama hemşire de arayıp ısrar ediyor doğumda öğrenmek yerine kendinizi hazırlarsiniz diyor. Sadece burun kemiğine göre yorum yapıyorlar. Eşim başka perinatolog ile görüştü cumartesi muaneye gideceğim bakalım Fetal DNA m genoks un. Baya meşhur hata payı hiç olmayan bir şirket. Hiçbir şekilde tüm hastalıkların olmadığı yazıyor tek tek şuan hatırlamıyorum çok fazla şey var. O zaman 12. Haftada neden fetal DNA diye diretiyosunuz.
Aysnragc tugbaokcular sizin yerinizde ben olsam eğer aldırmayacaksam yaptırmazdım sadece burun kemiğine dayanarak böyle bir karar vermeyin zaten aldırmayacaksınız neden düşük riskini göze alasınız bir de serkilajlısınız Allah korusun bişey olsa erken doğum olsa bebek normal çıksa kahrolursunuz
nesivar tugbaokcular fetalim dogruluk oranı cok yüksek yani muhtemelen hokka burun bi bebek geliyor. Gelişim geriliği de 2 hafta üzerine cıksrsa sıkıntı onda da bebegi besleyen damarlara falan bakılır herhalde yani. Olayı sıralaması su doktor görür ikili taramada sorun cıkar fetale yönlendirir fetal temiz cıkar konu kapanır. Zaten fetal temiz yani burun kucuk diye amniyo mu yapılırmış. Siz o doktoru değiştirin bence. Fetalde sorun cıkarsa amniyo yapılıyor
tugbaokcular nesivar biz direk fetal yaptik. Yaştan dolayı doktor riske girme fetal yapalım dedi. Sonradan serklaj olunca doktoru değiştirdim riskli gebelik doktoru ile devam ettim o söyledi amniyonsentez i bugün. Ultrasonda ölçüm hatası olabilir mi acaba.
hanega tugbaokcular bu durumun tam tersi olsaydı yani fetal dna yaptırmayıp burnu küçük gözükseydi fetel dna öneririm diyorlar şimdi yaptırınca da ves vese veriyorlar özel hastaneye mi gidiyorsunuz kendileri ultrason %100 değil en güveniliri dna demiyorlar mı arkadaşlar
tugbaokcular hanega evet özele gidiyorum inanın zaten serklaj oldum bir anda rahim ağzı hiç yok dendi enfeksiyon çıktı iki hafta hastanede yattım özelde. İnanamadik bile gayet normal giden bir hamilelik yaşıyordum. 12 inci haftada yaşım 36 olduğu için doktor riske atmayalim.direk fetal yapalım demişti fetal yaptik herşey iyi çıktı. Sonra doktor rahim ağzı kısalığı için bir perinatologa yönlendirdi orda ameliyata girdim acil şekilde riskli diye burdan devam ettim. Ama 16. Haftadan beri buradayım bugün mu fark etti bilmiyorum önceden demedi hiç beş hafta geçti riskli olduğum için sürekli muane sürem sık. Başka doktora gostericem artık nasip
nesivar tugbaokcular benim bebegim ikş haftadan geri geliyordu. Kabak çekirdeği bol meyve yedim toparladı. Bir haftadan sorun olmaz bence
kutlubeyinannesi tugbaokcular anlıyorum canım. Sen içini ferah tut, Allah’ın izniyle sağlıkla doğar inşallah. Başka bir doktora daha sonra gitme ihtimali olursa git mutlaka. Farklı görüşler almak daha iyi. Beni korkutan doktor da olmuştu başka bir özel hastanede. Resmen down sendromlu olursa aldırmam diyen ailelere sinir oluyorum işte kolay zannediyorlar vs.esim ben kötü olmayım diye çok tepki vermemişti ben aglayacaktim o doktoru hiç unutmuyorum. Kendine doktor diyor işte bir de iyi hastanelerden birindeydi. Sen güzel düşün güzel olsun inşallah
tugbaokcular kutlubeyinannesi Yarın başka doktora da sorucam. Fetal DNA temiz başka bulgi yok burun kemiği kısa görünüyor belki ultrason açısından böyle göründü. Önceki haftalarda bebeğin haftası büyük görünüyordu. Değişiyor olabilir. Tek bir bilgi ile amniyonsentez için öneride bulunmak fetal DNA ya kesinlikle güvenmiyorum demek doğru mu bilmiyorumm. Fetal DNA yi başka hastanede yaptırmıştim.
merakvetas bunu söyleyen riskli gebelik doktoru perinatolog mu ? çok ilginç, fetal dna asla yanlış sonuç vermez eğer kanın sonucunda herhangi bir sıkıntı yoksa. yani çok erken haftalarda kan alınmadıysa, bence kesinlikle farklı bir doktora görünün.
tugbaokcular merakvetas evet riskli gebelik doktoru. 13. Üncü haftada verdik kan. Doğruluk oranı fetal feraksiyon oranı da yüksek çıkmışti sadece down sendromu değil çok fazla hastalık bakıldı iki sayfa arkası da var ben on sayfsyi attım. Bir tanesinde bile risk saptanmamıştır yazıyor. Sadece burun kemiğine bakarak down sendromu denilebilir mi. Amniyonsentez öneriyorum doğumda öğrenmek daha kötü olur şimdiden öğrenirsin varsa diyor. Hemşiresi aradı doktor bey fetal DNA kabul etmiyor siz başka hastanede yaptirmissiniz o yüzden zaten yorum yapamaz amniyonsentez dışında güvenmiyor ona göre yaptırmak sizin kararınız diyor
tugbaokcular nesivar karın çevresi geriden geliuor baş ve bacaklar önde gidiyor. Ortalama 21+1 mis ben 21+3 deydim gittiğimde. Yememe içmeme dikkat ediyorum kan sulandırıcı kullanıyorum ama bilmiyorumm. Birkaç günden bişey olmaz önceki haftada bebek bir hafta ilerde demişti