clementine16 Amin teşekkür ederim tabiki 😍 İlk doğumumda benim doktorum evde doğumun başlarsa ve yatağa bağlı kalmak istemiyorsan hemen hastaneye gelme biraz evde geçir demisti ben de dediği gibi yaptım, gece 4.30′da suyum geldi sonra regl ağrısı gibi yavaş yavaş sancılarım gelmeye başladı, saatler ilerledikçe sancılar sıklaştı ve şiddetlendi. Ama evde olduğum icin cok cok rahat atlattım, sancı girdikçe koridorda derin nefes alarak yürüdüm, yürüdükçe rahatladım. Sancılar geçince uzanıp dinlendim hatta evde sohbet havasi vardı sancı gelince kalkıp koridorda yürüyordum, sancı geçince oturup dinlenip çay içiyordum annemlerle 😂 cok sukur cok rahat gecmisti sonra sancı aralarını saymaya başladım, sancilarim 5 dakikada bir düzenli girmeye başladığında kalkın gidiyoruz dedim, hastane yakındı o yüzden 5 dakikada bire kadar bekledim. Sonra hastaneye vardık 8 cm açılma ile, direk doğumhaneye aldılar beni ve bir kaç ıkınmada oglum doğuverdi. Hastane ortamında strese girmediğim icin mental olarak cok sakin ve rahat geçirdim doğum sürecimi şükürler olsun. Şimdi dua ediyorum bu da cok güzel hatta daha güzel geçsin insallah. Hamilelik zamanında pozitif olup olumlu şeyler düşünmek, geceleri uyumadan güzel bir doğum hayal edip öyle uyumak cok iyi oluyor ve bence işe de yarıyor ☺️🫶🏻🌷