Bu bir teşekkür postudur🙏
Özel bir hastanede doğum paketim varken bebeğimin Fallot Tetralojisi (kalp hastalığı) olduğunu öğrenmemle hastanede yeni doğan yoğun bakımı ve çocuk kardiyoloji olmadığı için tavsiyeler üzerinedoğumu Bilkent Şehir Hastanesinde yapmaya karar verdik.21 Nisanda riskli gebe olduğum için sezaryen doğum yaptım. Ameliyatımı yapan doktorlar çok tatlılardı. Stres yapmayayım diye espriler yaptılar. Anestezi doktoru dikkatimi dağıtmak için benimle sürekli sohbet etti. Uyumak istersen biraz uyutabileceğini, midem bulanırsa ilaç verebileceğini vs söyledi. Sorunsuz bir şekilde doğumun gerçekleşti ve bebegimi gösterdiler. Bebeğim doğar doğmaz çocuk kardiyologları tarafından muayene edildi. Önlem amaçlı bir hafta kuvözde kaldı. Bu süre zarfında yoğun bakım hemşirleri hem bana hem de bebeğin ve diğer bebeklere karşı çok şefkatliydiler. Süreç boyunca hiçbir sağlık personelinden kötü muamele görmedim. Emzirme konusunda yardımcı oldular. Sorularım olduğunda sabırla cevapladılar. Bebeğim kuvözden çıktığında beni ve bebeğimi anne bebek uyum servisine aldılar ve orada hemşireler eşliğinde bebegimi besleyebiliyor muyum, iyi kilo alıyor mu gibi şeylere baktılar. Bu esnada meme ucumu tutamayan bebeğim için silikon meme ucu kullanmaya başlamıştım. Fakat bunun bir süre sonra bırakılması gerekiyormuş ve bu konuda hastanenin relaktasyon (emzirme ile ilgili her türlü soruna danışmanlık yapan bölüm) bölümündeki emzirme danışmanının çok faydasını gördüm. Onlar sayesinde bebeğim silikon meme ucunu bırakıp doğrudan beni emmeye başladı. Şu an bebeğimin kalbindeki soru nedeniyle Çocuk kardiyolojisine devam ediyoruz. Bu bahsettiğim hizmetleri doğum paketi aldığım özel hastanede alamazdım. Daha iyi bir özel hastanede ise muhtemelen çok pahalı olurdu. Doktorundan hemşiresine, ebesiden hasta bakıcısına hepsinden Allah razı olsun 🙏🙏🙏 Onlar sayesinde travmasız bir doğum süreci yaşadım.