Kızlar burada hep okuyorum. Herkesi elimden geldiğinde teselli veriyordum. Ama insanın başına gelince illakide üzülüyor. Bugun 2li tarama sonucum geldi. Şok oldum sabahtan beri ağlıyorum. Çocugum Allahın izniyle sağlıklı inanıyorum ama hormonlar vs derken doktor bence fetal yaptır dedi. Ama bu test böyle çıktı diyede kesin tanı değil sakın kafana takma dedi. Down sendrom riski 1:244 çıkmış. Doktorum normal değer 300de 1 dedi. O anda dünyam başıma yıkıldı. Testlere asla güvenmiyorum evet. Fetal DNA denen testide para tuzağı olarak görüyorum. Çünkü yaptıranların hepsinin neredeyse sonucu temiz çıkmış. Devlet bu testi neden yaptırıyor madem kesin tanı değil neden bu strese bizi sokuyor sabahtan beri sinirden köpürüyorum. Hoş Rabbimden gelen herşeye amenna. Ona güller gibi bakarım ben. Ama 6 ay bu stresle geçer mi? Bir oğlum var bugun bir kızım olacağı kesinleşti mutlu bile olamadım. Doktorum kararı bana bıraktı ama ultrasonda herşey normal çıktı burun kemiği ense kalınlığı herşeyi normal yani. Doğum yapıp normal çıkanlar lütfen yazabilir misiniz? Kalbime biraz olsun su serpilsin istiyorum😔
Bu arada beta 56( düzeltilmiş 1.75)mom
PAPP-A 2.11(Düzeltilmiş 0.55)mom
Çıktı nette bu 2 değerde normal sınırlar içinde görünüyor