Tuvalet eğitimi için hem siz hem de çocuk hazır olmalı. Çocuğa sabır tahammül gösterilmeli çünkü bu tuvalet eğitimi karakterini de oluşturuyor. Ben nasıl yaptım ondan bahsedeyim kendimi ve oğlumu hazır hissedince önce onunla birlikte gidip alışveriş yaptık hepsini ona sorarak ve seveceği şekilde tuvalet terliği, tuvalet adaptörü, su tabancası, sticerlar, basamaklı tabure tarzı şeyler aldık. Sonra Bi 5 10 bezi vardı bak dedim bu bezlerin bitince artık tuvalete gidip yapacağız. Bezleri bitti ilk bezi çıkarınca zıbını pipisine değdiği için bir acayip hissedip 1 saat ağladığını biliyorum :) (ben hatta acaba zamanı değil mi diye düşünmüştüm) sonra ağlaması durdu tuvalete oturttum çişini yaptı ben ödül vererek keyifli hale dönüştürerek süreci yönetim. Her çişini yaptıktan sonra banyoya bir sticer yapıştırdı, küçük bir çikolata verdim, su tabancası sıktık duşakabine birlikte. Bir de o aralar cırt cırtlı tuvalet eğitimi kitabı almıştım onu 3-4 kere okuduk. Her saat başı çişe götürdüm. İşte sıkıntı yaşamadık ama kakasını tuttu yapmadı, küçük çocuklar kakalarını vücutları dan bir parça olarak görüyorlar tuvalete ilk yaptıklarında zorlanıyorlar. Kakasını bi 10 gün yapmadı her geldiğinde tuttu en son ben endişelenip kayısı hurma zeytinyağı pişirip püresini verdim. Onu yemesiyle tuvalete zor yetiştirdim kakasını yaptı ve korkulacak bir şey olmadığını gördü. O günden sonra kakasını yapmak için direnmedi. Sizin için de biraz zorlayıcı olabilir ama sabır tahammül gerekiyor. Her kakasını yaptığında kaka gitsin arkadaşlarıyla buluşsun diye arkasından bay bay dedik. Bu şekilde süreci yönettik. Çok şükür atlattık biraz uzun oldu ama size fikir olması açısından yazdım