erismis Havin49_ pirinci güzelce yıkıyorum ilk başta. İçine soğan salça kıyma ve baharatları koyuyorum ben özellikle kuru reyhan kullanıyorum. Önceden iç harcına azıcık sıvıyağ katardım pişirirken zeytinyağı kullanırdım ama iç harcına yağ katmayınca dahs güzel olduğunu gördüm. 🌸
Havin49_ valeriaa_ biliyorum canım tavuk göğsünü kast ettiğini beğenmiyorum dolmada güzel ama sarmada beğenmiyorum
Havin49_ dalyaluna35 teşekkür ederim canım ben çiğden koyuyorum senelerdir zaten iç çabuk piştiği için
dalyaluna35 Havin49_ rica ederim canim açıkçası ben buzluk hazırlığı olarak yapıyorum annemler de hep cigden yapar buzluga atmaz direkt pisirir ama cigden yapıp buzluga atip oyle pişirince pirinçler kırılıyormus teyzemler denemişler aklında olsun 😌
Havin49_ kartanesi___ valal bacım kitap okumayı bırak eli iki yüzümü yıkamaya vaktim yok senin tek diye belki de yapabiliyorsun ben 2 saat yatsam dua ediyorum
_pearl Havin49_ 2-3 soğan orta boy 2-3 sarımsak pirinç 1 demet maydonoz 2 kaşık salça 2 kaşık kıyma bol kuru nane pulbiber karabiber tuz sıvı yağ yada zeytinyağı sarmalarım lezzetli olur 🥰😍
annekiz6141 Havin49_ Bende kavuruyorum tarcın da ekliyorum ben 🥰🥰🥰 bıde diyarbakırdan baharat geldı annem onu kullanıyor misss gibi oluyor
tahamommy Havin49_ bizde salçalı ve kavurarak yapıyoruz canım, soğanı salçayı kavurup pirinci ekliyoruz baharatları ( nane, pulbiber, karabiber, reyhan) ekliyoruz, en son bir çay bardağı su ekliyoruz çektiriyoruz
Havin49_ dilaradoyan ben çok ekşi acı yiyemiyorum yiyenler çok seviyor gerçekten benim eltimler de bol acılı ekşili yapıyorlar ben oraya gidince yarasa bana ayrı yapıyor 😀
zeyzeynur Havin49_ soğanı robottan çekip yağda kavuruyorum ondan sonra salçası baharatları ve pirinci ekleyip biraz da su ekliyorum biraz pişiriyorum yani çiğ güzel olmuyo hem çiğden sarıp buzluğa atınca pirinçler parçalanıyo sonra pişirirken