merveasd ne kadar geriye almayı kastettiğini düşündüğümde sonuç hep farklı çıkıyor. Mesela evlenmeden öncesine alabilseydim farklı şeyler yapardım, eşimle ilk tanışmamıza alsaydım farklı şeyler, okula başlamadan öncesine alabilseydim farklı şeyler. Ama hepsinde de daha önce yaptıklarımı yapmamış olmak için alırdım. İnsanın hayatına yollar çıkar, fırsatlar çıkar bazen birini seçersin ben hep yanlış olanları seçmişim gibi hissediyorum. Bazen bir şeylere acele ettiğim için daha sonra daha güzelini daha iyisi yapabilecekken o anın paniği ile olma ihtimali olanı değil o an olanı seçtim. Bölüm seçimimde bunlardan biriydi. Ya da eşime karşı fazla toleranslı davrandım evlensem yine onu seçerdim ama daha önce kabul ettiğim şeyleri şimdi etmezdim, ayrılma korkusu ile vs ile tolere ettiğim şeyleri etmezdim belki. Belki de yine ederim bilemedim ki. Yazık ki tek bir hayatımız var. Keşke birden fazla kez deneyimleyebilseydik. İkinci hayatlarımızı yaşama şansımız olsaydı. Belki de yine olduğu gibi aynı ben olurdum. Belki şuan pişman olduğum, ah vah ettiğim şeylerde bir süre sonra iyi ki diyeceğim belli olmaz ki. Ama net yapmayacağım bir iki şey var. Birincisi bütün akrabalarımı çekirdek ailem gibi görmezdim, ikincisi anne ve babamla daha farklı bir iletişim şekli geliştirirdim, kardeşime daha iyi bir abla olurdum, asla sigaraya başlamazdım ve kesinlikle bir an önce başlamak için okuduğum bölümü yazmazdım. Tek hedefim kazanmak olmazdı daha iyisi olurdu her şeyde.