birdirbir
Ben yaptırdım ve pişman oldum. 190/1 down sendromu riski çıktı. Kesin de değil ki... Tabi hemen ambiyosentez, cvs falan önerdiler. bunlar girişimsel işlemler. Riskli operasyonlar. Ambiyosentez yaptır diyorlar, sonra seni bilgilendiriyorlar. Bu işlem sonunda, çocuk düşebilir, srtesten kalbi durabilir, suyu sızabilir, enfeksiyon kapabilir. Bunların sorumluluğu sizde diyorlar. Kolay mı ya. Bir ihtimal uğruna, sırf sonucu öğreneceğim diye bu riski almaya değer mi? sonlandırılmayacak, her koşulda devam edecek bir gebelik için, bu riski almak bence çok mantıksız. Haa bi de, tarama yaptır için rahatlasın deniyor da, sonucun iyi çıkacağı kesin mi de iç rahatlasın? Veya doğmadan önce bilmek iyidir. Kendini hazırlarsın deniyor da, öyle bir dünya yok işte. Stres, sıkıntı, üzüntü ile geçecek hamileliğiniz. O üzüntüyle Neye hazırlanacağım? Neyi araştıracağım ben? Öğrenince o süreç “Haaa bebeğim down muymuş? Okey, bir çay daha doldursana” gibi ilerleyecek fln mı zannediyorsunuz siz? Üzüleceksiniz, ağlayacaksınız, ve karnınızda ki bebeğiniz sizin bu halinizden çok kötü etkilenecek. ya hep diyorum ben. Bazen bi şeyleri Bilmemek, çok daha güzel. Ya siz anne olacaksınız. Anne... Doğum yaptığınız da, kokusunu içine çektiğiniz de, gördüğünüzde, dokunduğunuz da, o bebeği zaten her hali ile kabulleneceksiniz siz. Çok daha kolay kabulleneceksiniz hem de. Ha üzülmeyecek misiniz? Tabiki üzüleceksiniz. Ama çok daha kısa sürede atlatacaksınız. Çünkü kollarınızda olacak bebeğiniz. Sizi, o iyileştirecek. Sonlandırılacak bi gebelik için, ambiyosentez, cvs yapılabilir. Doğurmayacağım diyen için, o risk alınabilir. Ama doğacak çocuk için alınmaz. Benim fikrim bu. Tarama diyorlar. Sonuç kesin mi? Değil. Ambiyosentez diyorlar. Eee sorunsuz geçecek mi? Kesin değil. Riskleri var. Gel de çık işin içinden. Şimdiki aklım olsa asla yaptırmazdım...