Merhaba, sağlık açısından sünnetin olumlu ve olumsuz tüm yanlarını araştırdım; artıları da var eksileri de. Yıllardır zaten bu konudaki doğrunun ne olduğunu bir türlü bulamıyordum şimdi bir oğlum olacak ve vakti geldiğinde bir karar vermek zorunda kalacağım. Zaman ve şartlar neyi gösterir bilmiyorum ama sizler veya çevrenizde sünnet ettirmeyi düşünmeyen kimseler var mı?
NOT: Erkek çocukların mahremiyetine önem verilmediği için sünnet konusunun alelade, ulu orta konuşulması beni her zaman rahatsız etmiştir. Kız çocuklarını marketten aldığı pedi saklama içgüdüsüyle yetiştiren toplumun oğlan çocuklarının sünnetini davulla zurnayla duyurması aklım yetti yeteli beni her zaman tiksindirdi. Oğlum sünnet olsa da olmasa da bana sünnet sorusu soracaklara büyük ihtimalle; “nasıl ki kızlarımızın mahremiyeti hakkında konuşmuyoruz, oğullarımızın mahremiyeti hakkında da konuşmayı tercih etmiyorum” demeyi düşünüyorum. Bu nedenle çevreyle konuşabileceğim ve gözlemleyebileceğim bir konu değil benim için, dolayısıyla sünnet ettirmeyen bir kesimin gerçekten var olup olmadığını buradan öğrenmek istedim.