sym_yc mertrugs yeğenle evlat bir olmaz asla ama beim de 6 yaşında yeğenim var hep yanımda bu süreçte ablamdan ötürü ve iki bebeğin olması ona çok farklı geliyor sürekli onları seyretmek istiyor bence sizin çocuk da böyle kolay adapte olur sezaryen için de doktor o kadar önemli ki Allah sizi ehline denk getirsin hemencecik ayaklanırsınız inşaAllah bende çok endişeleniyordum bu yüzden normal doğurucam diye çok uğraştım ama Allah kolaylığını verdi size de verecektir ikizlere gelecek olursak ilk bir haftalık süreçte onları yormamak için 10 dk emziriyordum sonra sağım yapıyordum 20 dk sağdığım sütü şırınga ile sırayla veriyorum onlara mesela 40 cc süt çıktıysa 20 20 bölüştürüyorum emzirmeyi böyle yaptım bir de en önemlisi her ikisi de asla aynı memeyi benimsememeli mesela benim kız sağ memeye alıştı oğlan da sol memeye alıştı neredeyse ikisi de kendi memesi dışında emmek istemiyorlar bu en önemlisi bir de ilk hangi memeyi verirseniz onu benimsiyorlar kızım ilk sağı emdi hep orada artık oğluma da bilerek solu verdim o da orayı benimsedi emzirmeyi böyle yaptım ilk zaman da şu an ise üçüncü haftaya girdik ve 20 dk emziriyorum 20 dk sağım yapıyorum sağdığımı yine veriyorum onlara alabildikleri kadar içiyorlar bu sayede mamaya hiç İhtiyaç duymadım eğer baktım sütüm az geldi 20 cc mama ne kadar içerlerse verdim ama siz eğer mama veririm sağım yapamam derseniz 20 dk emdikten sonra mama verirsiniz tüm süreci art arda yapıyorum ve beraber yatış sağlıyorum bu şekilde beraber uyuyup beraber uyanıyorlar gaz konusunda da çok nazik davranmayın orta serlikte sırtını sıvazlayın o gazı almadan bırkamayın zaten alt değiştirmek kolay ama sarılık meselesi var ki her çocuk illa sarılık oluyor bu sarılık da işte yemeleriyle beraber ilerliyor güzel doyarlarsa kısa sürede atlatırlar ama tavsiyem öğlen 13:00/15:00 arası güneş gören bir canım önünde en fazla 15 dk güneşlendirmek hemen toparlanır sarılığı uyumaları da onları koyun koyuna yatırıyorum yani nefes almalarına çok dikkat ediyorum nefes alacak şekilde birbirlerinin göğüsüne yatırıyorum yanında biri olunca uyku kalite ve süreleri artıyor yani şu ana kadar tecrübelerim bu kadar benim böylece işlerim çok rahat ilerledi sonra ne olur bilmiyorum ama hayıflanmak yerine çözüme odaklanmak en güzeli insanı dinç tutuyor Allah hepimize yardım etsin 💕
mertrugs sym_yc Allah razı olsun ne güzel anlatmışsınız🥰💕. İnşaAllah bende verebildiğim kadar süt vermeye çalışıcam kalanı da sağıp sizin gibi paylaştırırım inşaAllah. Hangi pompayı kullanıyorsunuz acaba sağım için. Bide Göğüsünüz yara oldu mu 🤭
sym_yc emndmr88 bir gek detaylı ultrason yaptırdım onu da eğer imkanınız varsa özelde yaptırım çünkü ikizlerin kontrolleri çok uzun sürüyor medipol megada 8 bin tl demişlerdi ikiz için yani araştırırsınız daha uyguna yapanda vardır belki ama devlette bulması çook zor ve direk giderseniz de bakmazlar ancak normal doktor randevusu alıp detaylı ulrtason için talep açtırırsanız belki devlet hastanesinde yaptırabilirsiniz onun dışında randevu bulmak neredeyse imkansız
sym_yc emndmr88 bir de 29. Haftaya kadar detaylı ultrason bakılıyor dert etmeyin ben 22 de başladım 27 ya da 29. Hafta da sonlandı çünkü çok birbirlerine karışıyorlar bakması zor oluyor ama tek ücret ödüyorsunuz tek seferlik ödeme oluyor
sym_yc mertrugs göğsüm yara olmadı çünkü belki 20. Haftadan itibaren sürekli göğüs uçlarıma da hindistan cevizi yağı sürüyordum yani karnımla beraber orayı da yağlıyordum o yüzden yara olmadı pompa için de ablamın bebebao eller serbest olanı var onu kullanıyorum son çıkardığı daha güzel ama asıl momcozy markası çok güzel de türkiye satışı olanlar çok pahalı
mertrugs sym_yc bu eller serbest olanı mochi düşündüm bende hiçbir fikrim yok ama 😏.. yağa bende başlasam şimdiden 32 den sonra yine etki eder mi geç mi kaldım. Oğlumda çok yara olmuştu korkuyorum
sym_yc mertrugs etki eder tabi hiç bırakmayın her zman sürün doğumdan sonra da lansinoh göğüs ucu kremi sürün hem yıkamak da gerekmiyor rahat edersiniz
mertrugs sym_yc evet onu alıcam inşallah bir ara. Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Çocuklarınızla güzel sağlıklı bir yaşamınız olsun 🤲🏼🪬🌸🌸
btl194 @“sym_yc”#p40348340 ahh gözün aydın canım sağlıkla büyüt onları anne babasına ,vatanına hayırlı evlat olsunlar inşallah.ilk gebeliğin ve ilk doğumun olmasına rağmen o kadar pozitif bir bakışnz var ji hayranım, maşallah size. 😍
hilalnurr Canım hayırlı ugurlu olsun bayadır burda senı görmeyınce daha önce yazıştığımız aklıma geldı bıldırımlerde alttlardan profılıne gırdım sağlıkla doğmuş bebişlerin maşallah 🧿 Rabbım hayırlı uzun ömür versın sana da cok geçmiş olsun çok sevındım senın adına 🫶🏻 benımde tüp bebek acıbademde yaptırdım pozıtıf aldık cok şükür sımdı rutin gideceğim doktorumuzu arıyoruz sen hangı doktora gıdıyordun canım ben bu aralar dr belgin eseni çok duyuyorum çok olumlu konuşuyorlar içim ısındı açıkcası Muayene ucretı ve doğum ucretı ne kadar ödedın