Kızlar selam buraya yazmak bana da nasip oldu çok şükür evladımı sağ salim kucağıma aldım darısı tüm bekleyenlerin başına inşallah🥰
41 haftama girdiğim gün yatışım yapıldı 1 santim açılmam vardı sadece öncesinde mebran sıyırma yapılmıştı oldukça da hareket etmiştim ama açılma ilerlememişti neyse o gün öğlen fitil ile Rahmi yumuşatalım dediler yavaş yavaş açılma olur dediler 24 saatte sürebilir daha kısa da sürebilir dediler sancılar oluyordu ama çok acı verici değildi dayanırdı akşam 19.30 nst bağlıyken bebeğin kalp atışları düşmeye başladı bana oksijen falan takıldı yakın takibe alındım sonra düzeldi fitili de geri çektiler doğuma ara verdiler bir gün dinlen dediler yarın devam edeceğiz dediler çorba içirdiler su içirdiler meyve suyu içtim gece kendi sancılarım oldu ama hep nst bağlıydı çok fazla hareket edemedim çoğunlukla yataktaydım bebeği takip ediyorlardı öyle öyle sabaha kadar 1 santim daha açılmam oldu öğlen ben sezeryan talep ettim korktum bebeğim için ayrıca tüp bebek ile elde ettiğim bir gebelik dolayısıyla daha çok korkuyordum doktor da herhangi bir riskte alacağız merak etme önce Suni sancıyla Bir deneyelim nst ile de bebeği yakın takip ettiler öğlen 11.00′de Suni sancı takıldı ilk etapta hep bebek takip edildi her şey yolunda olunca nst çıkarıldı sonra ara ara takıldı her Sancı geldikçe sıcak suya girdim hareket ettim pilateste oturdum yürüyüş yaptım Ama özellikle sıcak su çok iyi geldi uzun uzun durdum belime tuttum karnıma tuttum sancı esnasında bu şekilde açılmam hızlandı 5 cm oldu ama bundan sonraki sancılar çok acı vericiydi dayanmak gerçekten çok zordu yanımda ablam vardı her sancıda sırtımı sıvazladı beni sıcak suya soktu sonra ablama çıkardılar açıklık kontrolü için yatağa aldılar 7 cmdi nst bağladılar sonra ebeler yan taraftaki kadını doğurtmaya gittiklerinde Ben tek kaldım kendi kendime ıkınmalarımla tam açıklığa kavuştum geldiklerinde şaşırdılar burada doğum başlıyor diyerek hepsi başıma geldi 🤣suyumu patlatıldı 3 4 doğru ıkınma ilede bebeğime kavuştum 14. 54′te bebeğim kucağımdaydı toplamda 4 saat sürmüştü yani suni sancı ile bebeğimin gelişi
Negatif olan kısmı ise dikişlerim biraz fazla oldu dikerken ne kadar hissetmezsin deseler bile hissettim iki gün boyunca hareket edip oturmak çok zor oldu benim için ve sonrasında kabızlık ve basur sıkıntısı yaşadım zeytinyağları ılık su krem falan derken bir hafta oldu bugün artık daha iyiyim en azından daha rahat oturabiliyorum Ama çok şükür evladıma kavuştum her şey geçiyor benim sürecim bu şekildeydi kızlar biraz uzun sürdü kusura bakmayın🥰