umayala canim o kadar milimetrik seyler ki. Bebegin pozsiyonuna bile bagli. Benzer haftalardayiz onceden konusmustuk ben 35+2 yim su an. Benim suyum azalmaya basladi plesenta akimi vs her sey guzel diyabet tansiyon yok ama sebebi bilinmiyor suyum az. Su az olumca gelisim gerilermis. Ki bende sen gobi basinda beri karin cevresi 5 6 gun geriden geliyor ama diger olcumleri 1 hafta falan ondeydi. Uzun zayif bir görüntü dedigin gibi. 31.haftada sancim duzenli bir şekilde geldi. Evime en yakin devlet hastanesine gittim. Orada 31.haftada bebegin kilo olcumu tam 31+1 di 2100 kg çıktı. Neyse akabinde kendi doktorum sanci duruduruc vs oralari atliyorum. Kendi ozeldeki doktorum olaydan 3 gun sonra yani 31+4 de olcumu 1800 ölçtü. Nasil olur falan derken bana cok milimetrik oldugunu anlatti gostererek. Bebegin pozsiyonu cok onemli dedi. Ve kendisinin de en alt degeri soyledigini surpriz olmamasi icin bunlari anlatti. Bakar misin 3 gunde 300 gram. Hani o kadar da milimetrik olamaz diyosun cunku 3 gunde cocuk da gelisti bi yandan 300 gramdan da fazla o zaman fark? Ama iste cihaz, olcum, pozsiyon, doktorun olcum tarzi bile etkili. Senin yanlış ölçüldu dedigin seyin aynisi bence. Bence bu doktorla bir devam et tutarlilik durumunu gozlemle. Ozel durumun olcugu icin doktorunu degistirdigini anliyorum mecburen ama bu durumda yapilacak sey tutarlilik aramak. Bambaska bi doktora gidince gene tutarsizlik olabilir.
Ayrica Sekerinin olduğunu okudum zaten sıkıntılarimiz benzer olduğu icin cogu postta denk de geliyorum sana. Erken doğum riskim benimde var gelisme geriliği gördüğü anda almamiz gerek dedi o yuzden muayenelerim haftalik. Ve devamli bebek hareketi takip ediyorum yedigim şeyler muz (sen muzu yogurtla yesen) , tahin, kefir, 2 yumurta, bence bana en clk kilo aldiran sey(hic de sevmem ama katlaniyorum) süt. Gece yatmadan ayran(bunu da doktor ablama demis faydasjni görmüş) bide et ve tavuga yuklenmeye calisiyorum(gene cok yemek istemesem de cunku midemi cok rahatsiz ediyorlar). İçini karartma suyun iyiyse akimin vs her sey iyiyse bebek hala senden beslenebilir. Senin durumun bana nazaran daha umutlu. Cunku sende bir sebep yok muhtemelen olcumler tutarsiz saydigim sebeplerden ötürü.