newchapter Evet ilk doğumumdu oğlum 3755 kg 55 cm doğdu ama çok zor ve yıpratıcı bir doğum oldu benim için sizi korkutmak istemem tabii herkesin doğumu farklı olur. Benim sancım olmadığı ve suyum gelmediği için suyumu ebeler patlattı ve suni sancı verdiler. Suni sancıyı aldıktan sonra dayanılmaz bir ağrı başlıyor zaten en azından benim için öyle oldu. Kendi sancım olmadığı için ıkınma hissimde yoktu. En son doğum anında bayılacaktım söyledim ben dayanamıyorum diye burnuma alkol koklatıp devam dediler. O saatten sonra sezeryana da dönemezdi çünkü bebek kanala çoktan girmişti. İlk doğum tecrübesizlik, korku eee doğumum da kendisi başlamadı vücudum adapte olamadı bu sürece maalesef bir anda hadi doğuma diyince insan bir telaş yapıyor. Bebeğim iri bebek olarak geçtiği için 10 cm açılmadan sonra kesi atıldı. Saat 16.10 da yatışım yapıldı. 20.00 da oğlum doğdu ama bu doğum benim için çok tramvatik oldu. 9 Gün Yoğun bakım tedavisi aldı oğlum kakasını yuttuğu için onun haricinde çok şükür bir sağlıksal sorunumuz olmadı. Şu an 27+2 haftalık hamileyim bebiş makat geliş ama şartlar değişir de normal doğum denirse son ana kadar kendi sancım gelip doğumum kendiliğinden başlayana kadar hastaneye gitmeyi düşünmüyorum. Bu benim doğum sürecimdi umarım sizinki su gibi geçer. Kendinizi korkutmayın.