Momybahar12 26.haftamda servikal uzunluğum karından 29mm ölçüldü 21.haftada 35mmdi bu kadar hızlı düşmesi korkuttu beni doktor sadece takip önerdi endişeli konuşmadı ama korkuyorum. Üstelik aktif çalışıyorum da bu durumu yaşayan var mı
Aydan95 Momybahar12 karindan dogru cikmiyor ki olcum, vajinal yapilmasi gerek ve idrar kesesi bos sekilde. 3 gebeligimde de yasadim artik proyum bu konuda
Helenaaa Momybahar12 karından idrara sıkışık değilsen eğer daha kısa çıkar endişelenme bol bol dinlen Allahın izniyle bir şey olmaz
yoncagunes Momybahar12 12. Haftamda 35 ölçtü progestan başladık 🫠 daha da kısalacak bu dedi Serklaj olabilirsin dedi korkuyla duruyorum smdilik
keleebeeekkk Momybahar12 24+3te bana da 28mm dedi karından perinatoloji gittim hemen ertesi gün detaylıda 30mm ölçülmüştü perinatolojide vajinal 30ölçtü karından 28ölçen doktor yanlış ölçmüş suyun fazla dedi suyumda fazla değilmiş
jennefer En az 25 olması gerrkir canım sen yinede dıkkat et yat dinlen iş yapma hafta ilerledıkce uzayada bilir
Momybahar12 Aydan95 daha az mıdır normalde yani, ben önlem amaçlı günde bir tane progesteron alıyorum
Aydan95 Momybahar12 vajinal mi? Daha uzn daha kisa cikiyor bilmiyorum ama vajinal baktilar bende hep. Daha uzun cikar belkide kisa olmaz ki uzun olur bence
Helenaaa Momybahar12 benim üç günde 28mm den 15mm düştü ertesi gün acil serklaja alındım 11mm çıktı yani maalesef aniden değişkenlik gösterebilir. Ama demek istediğim karından 29 çıktıysa sizin 30 üstüdür çünkü en doğru ölçüm vajinal yoldan yapılır. 30 üstü iyi sıkıntı yok hatta 25in altına inmediği sürece işlem yapmıyorlar endişelenmeyin Allahın izniyle bir şey olmaz
Momybahar12 Helenaaa inşallah bir şey olmaz ama haftam ileri olduğu için serklajda yapmıyorlar. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
Meryem555 21 haftalikken benimki 34 di şuan 2+4 günlüğüm plasenta previa yım ve rahim boyuda kısalmış 28 kanamadan dolayı hastanede yatıyorum ölçümleri de vajinal yapıyorlar
Momybahar12 Meryem555 benim hiçbir belirtim yoktu hatta doktor bir şey söylemedi ben özellikle ölçer misiniz dedim. Şu anlık sadece takip önerdi
Momybahar12 yoncagunes o haftalarda benim kaçtı hiç bilmiyorum sadece detaylı raporunda yazıyordu. Ama dinlendiğinizde toparlıyormuş sanırım