Perla_ şeker yüklemesine önceden ne gerek var derdim sonra oturdum, makalalere baktım, araştırmalara baktım sonra bir de gittim serumların, ilaçların, gıdaların içindeki şeker oranlarına baktım. Mesela 1 litrelik takılan serumların içinde 100 gram şeker var, aynı şeker şeker yükleme olarak 50-75-100 olarak hastaneden hastaneye değişerek hastalara uygulanıp şeker dalgalanmasına bakılıyor. Baygınlık geçirip acillik olduğumuzda ay bunda şeker var takmayın demiyoruz, ne takıldığını bile bilmeden yeter ki iyi olalım diyip taktırıyoruz. Şahsen ben 18 haftalık gebeyim, düşük tansiyon-aşırı kusma ve dehidrasyon sebebiyle en az 5 kez serum yedim bu süreçte yani en az 500 gram şekeri aldım zaten vücuduma hem de damar yoluyla. Günlük hayatta tatlı, baklava yiyoruz bunlarla belki porsiyon kontrolü yapmadan yiyip fazlasıyla aynı şekeri alıyoruz. Bu sebeple şeker yüklemesine fazla önyargılıyız diye düşünüyorum. Şeker olduğunda bebekte su fazlalası da olabiliyor, gelişim gerili ya da sürekli ileriliği de olabiliyor. Olacak/olur demiyorum tabii ama hepsi bir ihtimal. Şeker varsa ona göre dikkatli beslenerek kontrollü ilerleyebiliriz ama aksi takdirde bunu öğrenemeden kendimizi acilde baygın da bulabiliriz Allah muhafaza. Benim doktorum şeker yüklemeden önce 1 hafta besin kaydı + açlık ve tokluk şekeri ölçümü istiyor buna göre yükleme yaptırmak istemezsen yaptırmayabilirsin ama yüksek çıkarsa mutlaka yaptır diyor. Doğum öncesi bunların bilinmesi de tıbbi olarak süreci etkiler ve doktor olası durumda ona göre aksiyon alır. Korkma hiç, 100 gram şeker sandığımız kadar öcü değil. Sağlıkla gelsin bebeğin 💖