rabis-0201 Ozgebtn Gülce ismini bekarlıktan beridir çok severim, eşimle Gülce Neva diye konuşmuş anlaşmıştık :) nasip oğlumuz oldu , inşallah ikinciye bakalım :D
rabiaduru1 cansukccc nerden baktınız ki göremediniz vakia suresini arapça ve türkçe ve mealine bir zahmet bakın. Kuranı sol taraftan vermekten bahsediyor. Sol taraftan kime verilir sizce? Cehennemliklere işte. İlkokulda din dersi alan bile bilir bunu. Kesin dille konusmayn hassas konularda.
berry92 rabiaduru1 evet kimse kesin konuşmamalı gerçekten araştırmadan. Hemen size anlam ve mealini yazıyorum ki herkes faydalansın ve yanlış bilgiler yazılmasın. Okuma yazma bilen herkes okuduğunu anlayamıyor belli ki. Ayette kötülenen şey “şimâl” kelimesi değil, sol tarafta olanların durumudur. Yani kelimenin kendisi sadece “sol/kuzey” anlamına gelir. Arapçada ve Türkçede yön ismidir. Hatta Osmanlıca ve eski Türkçede “şimâl” çok normal bir coğrafi yön kelimesi olarak kullanılmıştır. “Şimal” ismi doğrudan Kur’an içindeki Vâkıa Suresi’nde özel isim olarak geçmez. Ama Arapça kökenli “şimâl” (الشمال) kelimesi Kur’an’da “sol taraf”, “kuzey” veya “sol ehli” anlamlarında farklı ayetlerde geçer. Vâkıa Suresi’nde özellikle: “Ashâbü’ş-şimâl” = “Sol ehli / sol tarafta olanlar” ifadesi birkaç ayette yer alır. Örneğin: “Ve ashâbü’ş-şimâli mâ ashâbü’ş-şimâl…” (“Sol ehli… nedir o sol ehli!”) Buradaki “şimâl”, bir kişi adı değil; yön ve taraf anlamındaki kelimedir. Türkiye’de kullanılan “Şimal” kız ismi ise genelde: “kuzey” “serin rüzgâr” “kuzey yönü” anlamlarıyla kullanılır ve Kur’an’daki aynı Arapça kökten gelir.
cansukccc rabiaduru1 bu dediğinizi gördüm yapay zekaya sordum böyle bir söylenti olduğu söyleniyor dedi ona bakılırsa Aleyna ismide koyulmaması gereken bir isim
alprn2 🍓Dini isim koymak isteseydim Duha, Züleyha,hüma,emel,ahsen 🍓Eski Türk isimlerinden Tomris,gökçe🌸,bilge,almila 🍓Osmanlı hanedanindan Mihrimah,Bihter 🍓popüler Parla,duru,defne,inci,nil,afra,güneş
Bu0 hd_d adıyla yaşasın sağlıkkı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin Allah sen nasılsın zorlanıyomusun bacım
hd_d Bu0 amin inslllah canımın içi yok balim çok şükür cok rahatim ben ya herkes sasiriyo ama uyku halim yok migde yanmam yok ne bilim kabizlik yok yatakta donememe yok uykumu falan gayet iyyi uyyorum çok şükür cok rahatim simdilik masllah🧿 sadece bir iki gündür is gormesem de yorgun gibi hissediyorum oda olsun o kadar😅 Sen herlde zorlaniyo gibisiin
Bu0 hd_d kız zorlanmak ne kelime ölecem resmen oğlumda bende senin gibi rahattım herhalde erkek çocukların hamileliği kolay geçiyor
aslanbarlasss Ozgebtn kızımın adı Ebrar Sare Yine kızım olacak ve Berra Umay koyucaz nasipse 🥰 tek tek düşünebilirsin