Merhaba kızlar ☺️ Ssvd düşünenler için size doğum sürecimden bahsetmek istiyorum ayrıca suniden korkanlar için ondanda bahsetmek istiyorum :) 4,5 yaşında bir oğlum var sezerysn olmuştum, 4,5 sene sonra normal doğum yapmayı çok istedim çünkü evde bir çocuğum daha vardı ve kimse yoktu bana destek olabilecek. Pendik medipol aytakin hocayı buldum içime çok sindi 🙏 inanılmaz tatlı bir doktor kendisi. İyiki tanımışım onu. 39+3 te kontrolüm vardı ilk defa benim rızamla alttan açıklık baktı 4 cm çıktı. Sıyırma işlemi yaptı eliyle ben ağladım canım acıdı biraz sonra eve gönderdi bir hafta sonraya yinr randevu verdi bu arada bebek 3.860 gram çıktı. Hint yağı içmemi önerdi bende cuma gecesi hint yağı içtim artı ilişki yaşadım. Sabahına yataktan kalktığım anda bir bardak su boşaldı bacaklarımdan aşağı sabah 10 da. Hemen eşimi aradım eşim geldi panik yapmadm o gelene kadar duş aldım hazırlandım. Sancım falan hiç yoktu. Doktorıma yazdım şansıma izinliymiş hastaneye geçtik doğumhaneye aldılar nöbetçi doktor geldi baktı açıklık 8 cm çıktı ama sancım asla yok sonra suni verdiler ve doktorum geldi alttan mıayene ederken mekonyomlu suyumu geldi yani bebiş kaka yapmış. Saat 2 civarıydı beni alel acele doğuma aldılar banyoda suyun altında tuttlar yarım saat çömeldim ıkın dediler ama asla beceremedim ıkınmayı. Sancım vardı ama öyle beni delirtcek bir sancı değildi. Kakan gelir gibi ıkınmam gelince söyle dediler ama gelmiyordu:) sonra çatala çıkardılr orda da ıkındım bebek geliyordu ama geri kaçıyordu çünkü benim gücüm tükenmişti yapamıyordum hiç kabızda olmadm hayatımda ıkınmayı bilmiyprdm :) denize girmiş gibi nefesni tut ıkın diyordu ben acıdan nefesimi geri veriyordum sonradan çözdüm olayı ama bebek çıkmıyordu be ebem karnıma çıktı bastırdı ben artık sadece bağırdığımı hatırlıyordum ve inanılmaz uykum geliyprdu baygın gibiydim gücüm kalmamıştı sonra bir baktım bana bi rahatlama geldi bebek kucağımda 😳 sadece inanmıyorum başardım başardım diye bağrıyordum o sırada oğlumla eşimi aldılar içeri eşimi görür görmez aşkım başardım dedim ve ağladım🥹 defalarcaa doktoruma yalvardım beni sezeryana alın beni suda doğuma alın beni bayıltın dayanamıyorum diye ama almadı hep sen güçlüsün sen yaparsın bitanem diye teselli etti. Zehr ebemde beni hiç bırakmadı Allah ondan da razı olsun ekip bana bebek gibi baktı saçımı okşadı elimi tuttu. Çok zordu normL doğum artık kaçışım yoktu ve ölmek istedim o an ama sonrası işte sonrası çok güzeldi 🙏🙏 bebiş 4.060 gram doğdu:) yırtığım oldu dikiş atıldı. Şuan bebişim yoğun bakımda kaka yediği için ve yarın sBah almaya gidicez ☺️ hastaneye giderken doktorum bir hafta sonra şehir dışında olacağını paylaşmıştı onu gördüm ve okadar korktumki oğlum tam zamanında geldi. Çünkü nöbetçi doktor bana gelip suratsız bir şekilde ssvd nin risklerini biliyprxun dimi diyip çekip gitti iyiki başka doktorun eline kalmadım kalsaydım eğer sezeryan olcKtım. Doktorumu çağrın bana dedim ve hemen geldi canım doktorum ☺️🙏 bir hafta sonra doğursaydım maalesef biliyorum sezeryan olcaktım 🥹 aytakin hoca bu konuda çok cevval bir doktor. Kaka yaptığı halde beni ameliyata almadı. Sorularınız varsa yanıtlayabilirim ☺️ birsezeryanhepsezeryandeğil gerçekten ve ben başardım çok mutluyum