Mzgn01 evet canım ilk dogumum.sıstem normal de hıcbır belırtın yoksa 41+lara kadar beklenıyor.ben ılk bel agrısıyla gıttım acıle ılk idrar tahlili alınıyo.sonra bı odada 20 dk nts cekılıyo bıtınce ebe geldı açıklık yok dedı.aksamsı arttı agrılarım gıttım aynı Sekılde 1 cm di bol bol yuru duş al böyle yatış yapamayız kanama ve su gelmedıgı ıcın.ertesı gün gıttım aksamustu gene yürüyüş yapmam soylendı .baktı suyum sızıyordu yatış yaptı.yanı canım eğer hiçbır rısk yoksa 2,5 cm e kadar yürüyüş yapman söylenıyo.sonra senı bi odaya alıyolar dogum baslyana kadar nts e baglı oluyor.epidural istiyosan onu bagliyolar yemek yasak sadece su icebiliyosun.yerinden kalkmak yasak epidural aldiysan.onlar kucuk tuvaltini bloke ediyolar gelmiyo yani dogum a yakin bosaltiyilar onu ve suyunu.acikligina gelip bakiyo lar 2 saatte bir.yaninda sadece 1 kisi olcak o da ilk kimle gittiysen sonra degisiklik olmuyo.dogumda ebeleer giriyo ilk zorlanirsalar doktor geliyo.hersey bitince seni temizliyolar bezini baglayip bebegini giyditip odana goturuyolar.icin rahat olsun cok cok iyi ebeler.seni yonlendiriyolar her turlu.