Oğlum 3 yaşına girecek 35 aylık.bende 3 aylık hamileyim hala tuvalet eğitimi vermemiştim geçen yaz memeden kesmeye odaklandım sonra kış geldi kaldı.şimdi gebelikte kanama geçirdim eve kapandım yürümek sakıncalıydı sancı giriyodu.bende madem evdeyim kendime bi uğraş buluyum dedim hem çocuğu tuvalet eğitimine başlattım hemde ekranı kestim çizgifilm vermiyorum.maşallah ikisinede hemen adapte oldu.klozete çocuk aparatlarından aldım lazımlık kullanmadı.ilk gün sadece 1 kere tuvalete denk getirdik evin her odasına işedi.3 gün kakasını tuttu sonra pijamasına yaptı.geceleride 2 gece kaçırdı sonra kaçırmadı.sabah odaya ışık vurunca uyanıyor bende hemen uyanıyorum tuvalete gidelim diyorum hemen kabul etmiyor sıkıyor kendini yatakta sallanmaya başlayınca zorlanınca kabul ediyor.maşallah iki kere gezmeye de gittik eve gidince yapıcaz tutucaz dışarda dedim tuttu çok korkuyodum dışarda kaza yaşarız diye.velhasıl kelam dün 10 gün oldu çok şükür baya bi düzene girdi.kendisi hala söylemiyo ben beden sinyallerini takip ediyorum zıplamaya bacaklarını çapraz yapmaya başlayınca veya yanıma gelip bacağımı tutunca anlıyorumki çiş geliyor.ilk günler 10 dk oturuyodu zor salıyodu kendini.şimdi daha iyi eğer çişi varsa 1 dkda yapıyor yoksa kalkalım kalkalım diyor.benim gibi geciken nasıl yapacağını bilmeyen varsa klavuz olsun.benim çocuğum çok dilli değil erkenden söyleyenlerde bi cesaretle başlasın evet kaçırıyorlar yetişemiyorlar acayip kıyafet kirleniyor hergün makine açılıyor beceremedikleri için bacaklarda ıslanıyor ama pes etmemek lazım ben iyiki erken başlamamışım aylarca uğraşanlar var.ikinci bebek gelmeden aradan çıksın istedim