Çok geçmiş olsun, benim de başıma gelmişti ilk bebeğimi 6. Haftada kaybettim sonra hemen tekrar hamile kalınca mecbur ilaçla devam ettik ve fetal dna, amniyosentez her şeyi yaptırdık. Şu çok şükür her şey yolunda gibi ama göreceğiz..
Toksoplazma özellikle kedi pisliğinden, iyi yıkanmamış sebzelerden veya çiğ etlerden bulaşıyor. Eskiden geçirmemiş birisi iseniz hamilelik döneminde yakalanırsanız maalesef erken dönemde bebeğin kaybı veya bazı anomalilere sebep oluyor, ileriki haftalarda yakalanırsanız o kadar büyük etkisi olmuyor yine de bilinmez.. size Avidite testi yapılması gerekiyor, yakın zamanda mı yakalanmışsınız(inşallah değildir), yoksa eskiden yakalanmışsınız hala yalancı pozitiflik devam ediyor mu? bakılması için.
Sonra hemen iyi bir perinatolog bulmanız lazım, hemen ilaca başlanıyor çocuğa geçmesini önlemek için, hala pozitiflik devam ediyorsa 18. Haftadan itibaren ise amniyosentez öneriliyor(karından sıvı alma)..
Amniyosentez %100 sonuç verdiği için belki çocuğa geçmemiştir, içiniz rahat eder.. Ama siz ilacınızı kullanmaya devam edeceksiniz.. Çocuğa geçtiyse anomalileri tespit edecekler, ilaçlarınızın şekli değişecek vs. inşallah bu aşamalara gelmezsiniz.
Maalesef çok tatsız bir durum, ben çok uzun süre bunun içindeydim. sorunuz varsa sorabilirsiniz ama sakın moralinizi bozmayın, bağışıklık kazanınca bebeğiniz de ömür boyu bağışıklık sahibi oluyor ve mutlu sonla biten de çok gebelik var🙏🏻