Merhaba canım anneler. Bu benim 2. doğumum 5 yaşında bir oğlum var o da normal doğum olmuştu. Bu seferde aynı şekilde olması için 35. haftadan sonra pilates topunda egzersiz ve akşamları düzenli yürüyüş yapmaya başladım. Oğlumda pilates topuna oturunca aşağıda olduğunu hissederdim ama bu hamileliğimde kızım çok yukardaydı ve ben nasıl olacak doğum acaba diye endişelenirdim. Akşam yürüyüşünde hafif kasılmalar başladı ama düzensizdi çok takılmadım açıkçası. Bugün öğlen dr kontrolüm vardı o nedenle yürüyüş sonrası gece duşa girdim saçlarımı kuruttum tam yatağa yatacakken oturmamla suyum geldi. Hemen kalktım inanamadım wc ye gittim sızmaya devam ediyordum eşimi kaldırdım birden sancım başladı 10 dk da bir gelen sancı 5dk da bir’e indi. Eşim oğlumu ve çantaları arabaya indirirken ben yerden kalkamıyordum sancıdan inanılmaz kuvvetli sancı geliyordu yolda 2 dk’da bire düştü artık dayanamıyordum. Hastanede nst de sancılar tavan yapmıştı açıklık kontrolü yapıldı tam açıktım beni doğumhaneye aldılar hemen. Hala inanamıyordum bu kadar hızlı nasıl olabilirdi. Ebe sakin ol diyordu sürekli o sırada doktorum geldi 15 dakikada kızım kucağımdaydı inanılmaz bir andı. Bu doğumumda epidural almak istemiştim kafama koymuştum çünkü oğlumda 5 saat sancı çekip epiduralsiz doğum yapmıştım yine kısmet olmadı 😂 allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin sormak istediğiniz şeyler olursa cvp vermeye çalışırım 🌷🧿