mervenur09_ Hatice_ozbay 3 gebelik 3 ünde de yaptırmadım iyiki de yaptirmamisim hicbir sorun olmadı şükür
yeniiannnee Hatice_ozbay benim ilk gebeliğimdi asla kabul etmedim şekeri zaten şeker kendini beli ediyor hamilelikte açlık tokluk kanı verdim sadece çıksa ordada çıkıyor
allyslife Hatice_ozbay doktorum 1 hafta düzenli aç - tok 1.saat- tok 2.saat şeklinde ölçüm yaparsam ve yediklerimi öğün öğün not alırsam yükleme yapmaya gerek olmayacağını söyledi. Ben de o şekilde yapacağım, sonuca göre doktor yine yapalım derse yaparım.
Maviice Yaptırmadım doktorum da sormadı sanırım bulunduğum ülkede böyle bir uygulama yok. Bi kere şeker testi yaptılar o kadar. Bir şikayetim de olmadığından sanırım onu da 1 kere yaptı. 38 yaşındayım ailede diyabet öyküsü var ona rağmen şükür bir problem olmadı. Doktorunuzun yorumu ve sizin sağlık durumunuz da önemli sağlıklı doğumlar inş💜🙏🏻
Yasmin_34 Hatice_ozbay ne ilk gebeligimde nede iki ci gebeligimde yapmadım cnm ..ayda bir rutin kan verdigimde orda bakılıyor ztn .bir terslik olsa orda kendini belli eder diye düşünüyorum
ARYa143 Ben de ilk gebeliğimde yaptırmamıştım, bunda da düşünmüyorum normalde, Drumun kendisi de insülin kullanığı için o konuya fazlasıyla hakim 😊 ama gerek duyarsa yaptırırım, güveniyorum 👌
acelyamm Hatice_ozbay benim teyzelerim ve annem çok kilolu bebekler doğurmuş. Ben 4.5 kilo doğmuşum. Teyzemde gebelik şekeri varmış 5 kilo dogurmus.Ablamda da gebelik şekeri çıkmıştı. Ben o yüzden yaptırdım. Bende sıkıntı çıkmadı.
sena_eldemir Hatice_ozbay ilk gebeliğimde yaptırmıştım ama şimdiki gebeliğimde düşünmüyordum ama 3 doktorda suyumun üst sınırda olduğunu söyledi ve mutlaka şeker yüklemesi yaptırmam gerektiğini söyledi o yüzden yaptırdım geçen hafta
selo48 sena_eldemir peki suyunuzun üst sınırda olması şekere mi bağlıymış sonucunuz çıktı mı ? Benim de üst sınırda şeker açısından bize sinyal veriyor olabilir dedi doktorum 25 mayısta ben de yaptıracağım .
1tucee Hatice_ozbay bence yaptır özellikle gebelik döneminde (24-28. haftalar) gestasyonel diyabet (gebelik şekeri) riskini tespit etmek, kan şekerini kontrol altına alarak iri bebek doğumunu, erken doğumu ve anne/bebek sağlığı risklerini (yüksek tansiyon, sarılık vb.) önlemek amacıyla yapılır