busrayilmzz06 Tetanoz aşısı olmam mı iyi karma olmam mı daha iyi doktor karma olsan daha iyi olur dedi ama siz nasıl bir yol izlediniz ?
NilVibe busrayilmzz06 Karma dediğiniz tdap mı bilmiyorum ama ben iki tane aşı oldum birisi tdap, diğeri tetanoz. Aile hekimliği ebesi çağırdı iki kez gittim oldum başka aşı yok dedi.
elisimm busrayilmzz06 bn kızımda da olduğum için bu hamilelk de tek doz tetanoz yeterli dediler başka aşı da bilmiyorum cnm kızımda oldum mj hatrlamyrmki 😂🤗
melismersin busrayilmzz06 20 ve 24 te tetanoz boğmaca difteri oldum. 30. Haftada da rsv(özel aşı). Belki yardımcı olur. Hiçbir sorun yaşamadım. Sadece kol ağrısı
Baloglus busrayilmzz06 İlkinde 2 doz olduğum için 24-28 arası tek doz tdap önerdi doktorum. 27. Haftada tdap yaptırdım.
NilVibe busrayilmzz06 hımm tamam o zaman tdap dediğim karma, onda da nopmaca falan var. Teşekkür ederim 🥰
busrayilmzz06 nur56345355049055 bebeğin sağlığı için yaptırın bence doktorlar boşuna yapmıyor hiçbir şeyi bir bildikleri var sonuçta 🙂
yeniiannnee nur56345355049055 ben aşı olduktan sonra troid bide tansiyon çıktı bilemiyorum ondanmı şahsen şuan düşünüyorum keşke yapmasydım üç gün o kol ağrısıda cabasıydı
busrayilmzz06 yeniiannnee bence aşıdan değil gebelikten olmuş çünkü gebelikte tiroid vs yükseliyor ben kontrollüyüm mesela her ay bakılıyor yükseliyor mu diye
busrayilmzz06 melismersin ben de boğmacayı düşünüyorum aslında ama 28-32 haftalarda olabilirsin dedi sağlık ocağı uygun zamandır sanırım
NilVibe maideer sağlık ocağında yapıyorlar, zamanı geldiğinde ebe sizi arıyor, ama siz yine de her ihtimale karşı bildirmediyseniz hamile olduğunuzu sağlık ocağına bildirin. Bazen sisteme düşmüyor. Ben kendim bildirdim, aşı zamanı gelince onlar aradı
maideer NilVibe evet öyle oluyor Muş duymuştum aradılar telefondan benide 20 hafta gelin dedi tetanoz aşıniz var dedi bir de kan alicaz dedi ama doktorum da boğmaca aşısıni vurun dedi tdap oluyormuş
Eliz_brck Kizlar ben ilk hamileligimde vuruldum hiç bir sıkıntı yaşamadım çünkü ikinci hamileliğim 26. Haftadayim daha vurulamadim 6 haftadır gidip geliyorum sağlık ocağında aşı yok kalmadı diyorlar iyice sinir oldum