Merhaba kızlar. Bursa şehir hastanesinden aldığım pozitif hizmeti aktarmak istiyorum, devlet ve özel hastane arasında kalanlar için. Özellikle devlete devam etmek isteyipte randevularını zamanda bulamayıp özele gitmek zorunda kalanlar için.
Önceklikte 13 haftayı yarın dolduruyorum.
İlk hastaneye 7.haftada gittim. Kalp atışı duygum ve fotoğrafını ben istemeden çıkardı verdi.İlk doktor iyi değildi herşey yolunda mı dediğimde bana gülerek ne herşeyi be biz ilk canlı mı diye bakıyoruz demişti 😂ön yargıyla bende özele giderim dedim o zaman.
Sonra 9.haftada denemek için Uludağ Üniversitesine gittim orda yaşıma yakın kızlar ilgilendiği için güven vermedi. İlgi vardı ama ne bileyim kaç hasta görmüş olabilirler ki sonuçta diye ön yargılıydım.
Sonra 11. Haftada şehir hastanesine tekrar şans verdim Zeliha Atak ❤️ girdim hemen eski kan değerlerimi inceledi bana anlattı tekrar kan isticem dedi ve ultrasona aldı ve bebeğin gayet iyi bakabilirsin dedi ultrasonu bana çevirerek inceledi ilk orda hissettim içimde bi bebek olduğunu bana onu hissettirdi yani, sonra “ şimdi ikili test isticem, o gün gelip ultrasona gireceksin ve aynı gün kan vereceksin” dedi bende ama randevu bulmak sıra bulmak çok zormuş dedim ve gittiğim randevu mesai dışı randevusuydu hasftanın son günüydü. Sen pazartesi sabah erkenden gel eğer müsaitlik olursa o gün çekecekler olmazsa ertesi günü olur en fazla dedi biz istek atacağız, ultasyondan çıkınca bana uğra dedi. Ve cidden pazartesi 8 de Doppler Ultrasonun önünde sıra aldım ve bana geldiğinde adımı alıp 9a kadar beklememi istediler bekledim saat 9 olunca adımı seslendiler ve içeri yönlendirler ve adımı çağırınca tarama ultrasonuna girdim çıkınca doktorun yanına uğradım bana 2li kan için istek açtı miyom için de hastaneden perinatoloji bölümünü aramış seni arayacaklar randevu verecekler o randevuya gelince yine yanıma uğra ikili çıkarsa değerlendiririz dedi ertesi günü arandım, 2 gün sonra gittim miyomların yeri incelendi sorun olmadığı söylendi. O gün yine zeliha hanımın yanına gittim girer girmez hatırladı ve kan sonuçlarıma baktı risk çok düşük çıkmış sorun yok dedi. 1 ay sonra ultrasona gel ama o zaman detaylı ultrason için randevu bulamayabilirsin biz şimdi sana detaylı ultrason için istek açalım sen aynı yerden randevunu al çıkmadan dedi. Gittim ve hangi tarihte olması gerektiği zaten yazılmıştı doktor tarafından oradaki memur randevumu oluşturdu temmuza 🥰🍀 çok şükür 1 hafta dolmadan başlangıçtaki önemli aşamalar halloldu ve ben 1 kez randevu aldım hastaneden diğer hepsinde çağrıldım ve yönlendirildim. Eşimde bende çok şaşkınız, devletin çok zor ve işlerin halledilmeği konusunda doldurulmuştuk hep. Ama öyle olmadı. Ama şunu farkettim telefonda randevu vs hallolmuyor. Gidip işin başında halletmek yüz yüze randevu almak işi yürütüyor kolaylaştırıyor. Mesela perinatoloji 20. Haftalarda seni tekrar arayacağız miyomun durumuna bakmak için dedi yinede peşinde koşmamış olacağım hatta stres yapmıştım randevu vs bulamazsam size diye sen değil biz seni arayacağız merak etme dediler. Allah nasibü müyesser eylesin hep şehirde Zeliha hanımla devam etmek istiyorum.