Tubaka 28 haftalık kız bebişe hamileyim Umay ismini koymak istiyorum ama çoğu kişi dinen uygun olmadığını söyledi net bilgisi olan var mı
makbule2025 Tubaka 2. Kızıma hamileyim çok sevdiğim bir isim ilk kızımın ismi Asya öz Türkçe bir isim ve çok severek koymustuk eşimle. şimdi Umay koyacagız 2. Kızıma açıkçası ben çok seviyorum 🥰 sizde begeniyorsanız koyun elbette
lokismommy açıkçası kendi fikrim arapça isim koymama konusunda çok netim umay öz Türkçe bi isimdir dinimizce nesi uygun değil anlamadım anlamı da çok güzel hem devlet kuşu hem de bereket demek çok güzel kızım olsaydı bende umay koyacaktım
bilge1445 Öztürkçe isim koymakta kararlıyız. Umay istedi eşim, benim de çok beğendiğim bir isim. ama dini anlamda tam içime sinmedi. Tanrıça anlamına geliyor bu sebeple emin olamadım. Bengü isminde karar kıldık biz de
semaz bilge1445 ben de seviyorum Umay ismini ama Tanrıça anlamından dolayı tercih etmeyeceğim. Uygun bulmuyorum. Alternatiflere bakmak daha iyi olabilir. Bengü de çok güzelmiş ☺️
semahayall Tubaka valla dini boyutunu bilmiyorum ama çok fazla koyuluyor ya , biraz daha az konulan isimlerden seçin bence
ikinciyesekeranne Tubaka çok güzel bir isim. Kızım olsa bende istiyordum ama yanılmıyorsam Türk mitolojisinde çocukları ve kadınları koruduğuna inanılan Tanrı anlamındaydı. Bende kesinlikle öz Türkçe isim koyma taraftarıyım ama Tanrı isimleri beni de biraz acaba diye ikilemde bırakıyor. Biz kız için bir de İlay ismini çok beğenmiştik.
hnfkrnn Tubaka 2. Kızımın ismi bereket tanrısı bereketli demek aslında anlamı düşününce riskli gibi bence daha güzel anlamlı isimler koyabilirsiniz ilk kizimin adı da elif liva … Şimdi yine hamileyim onada gazel mihra düşünüyoruz 😅😊