Bu anı çok beklemiştim bebeğimi sağlıkla aldıktan sonra kucağıma sizlerle deneyimlerimi paylaşmak için sabırsızlanıyorum 💞💞💞 ben yenidoğan yoğun bakım hemşiresi olmama rağmen anneliğin mesleki deneyimden ne kadar uzak olduğunu daha iyi anladım ☺️ 39+1 de rutin kontrolle çam sakura şehir Hastanesi’ne gittik sabah 9 daydi muayene bir önceki muayenede 3150 Gr dı bebeğim her şey yolundaydı ama kontrole gitmeden 2 gün önce de hareketleri ciddi anlamda azalmıştı hatta burda danismistim bir kaç kişiye işte haftası ilerledikçe kanala girdikçe olabilir vs diye konuşmuştuk , meğerse bebeğimizin suyu azalmış kontrole diye gittik bize sabah 9 yatış verdiler bebek gelişmemiş ve kilosu 2800 Gr a düşmüş acile in suni sancı ile doğum baslancak dendi. Tabi ağlayarak çıktım odadan neye uğradığımi şaşırdım , sonrasında acile indik yatış yapıldı eşimi asla almiyolar ailem şile tarafında hemen haber verdik sagolsunlar hızır gibi geldiler 40 dk içinde annem harici kimse görmedi yanima sistemleri bu şekilde asla ziyaretçi yok ne zaman dogum olur o zaman babayı bı on dk alıp gosteriyolar doğum sonrası kata geçince … Neyse gelelim asıl olaya … Saat 11 gibi yatış yapıldı damar yolu açıldı nstye bağladılar benim açıklığım yok sancım yok gelen giden tuşe yaparak parmak sokuyor ve o sırada doktorun yanında en az 10 stajer doktor, çok utanç ve mahremiyet açısından aşırı kötü bir durum , acilmam vs olmadigi için deli gibi bir acıydı bu tuşe hemşireye neden bu kdr acıdı dedigimde bana bende psikolojik sen abartiyosun dedi ama doktor eliyle resmen rahme uyarı verdi ve sonrasında nişan geldi saat 15.00 da bana sancı başlaması için alttan fitil yaptılar bı yarım saat sonra 2 dk arayla şiddetli sancılar başladı her 1 saatte birfarkli farklı hekimler gelip tuşe yaptılar ve acilmam asla olmuyordu ama çok ciddi ağrı çektim . Sonra saat 12 gibi gece, fitil kendi kendine düştü bende kendime geldim ağrı vs kalmadı açıklık daha 3 cm bile olmamıştı ama ağrıdan bittim eşimi aradım dedim al beni burdan red verelim bı ozelw gidelim sezeryan olmak istiyorum dayanamiyorum falan nasıl ağlıyorum , sonra açıdan bayilmişjm 1 saat uyudum saat gece 03.00 gibi suni sancı serumu takıldı. İşte o an hayatımın en ama en kotu aniydi suni sancı ile ben inim inim inledim , işin kötü yanı şu seni nstye bagliyolar ne saga ne sola donebiliyosun artık sancidan artı bel ve.kuyruk sokumu ağrısından bitap düştüm sabaha karşı yalvardım nolur sokun yürümek istiyorum belim yarıldı vs hickimse oralı olmadı kafama göre söktüm çünkü dayanamadım artık panik atak oldum o an nefes alamadım sanki sonra bı güzel azar yedim o da ayrı jfjfjf neyse sabah 7 gibi sancılar şiddetlendi ama açıklık hala 3-4 cm sabah 7.30 da nstye bir bagladilar saat 10 tam 3 saat 2 dk arayla sancım var ortalama 1 dk sancı sürüyor nst de bile sancı 80-90 arası sürekli ama asla sokmediler en berbat şey bu hareket etsek vs bu kdr zor olmaz saat 9 gibi benim açıklık 6-7 cm oldu , bu arada sabah 7 ile 8 arası abartmıyorum 7 farklı kişi gelip tuşe yaptı , asistan doktorlar normal doktor ebeler vs vsbunlari yaparken arkada onları izleyen 5-6 kişi herkes gözünü dikmiş senin vajinana bakıyor hoş değil ama o ağrıyla artık kendimden gectigim için en son derdim oydu, sonra bir personel abla tam bir anne elleri öpülesi tuttu elimden beni duşa soktu tam 20 dk sıcak suyu belime tuttu ben dustayken kapı çaldı ve doktor muayene için geldi yatağa uzandım açıklık tam olmuş dedi ve su o kdr iyi geldiki. Şimdi pozitif kısmı
Ben çığlık atıyorum ağrıdan ikinmak vs hak getire bı doktor geldi bak güzelim gençsin akillisin bağırmak sana sadece enerji harcatir sadece kakani yapar gibi ikin ve örnek gösterdi hadi sen yaparsın dedi beş dk ya geliyoruz bu beş dk içinde her sancinsa ıkın dedi bende her sancimda son nefesime kadar ıkındım, sonrasında odaya 2 doktor 6-7 stajer doktor 2 tane stajer ebe ve 3 tane staf ebe girdi kızların hepsi çok tatlıydı elimi tuttular sen yaparsın vs çok güzel guc verdiler bebeğin kafasını görüyorum hadi dedi güçlü bir ıkın, o an bir güçle öyle güçlü ikindim ki doktorlar çok beğendi ve aynısından 1 tane daha yaparsan bebek çıkar dediler ve öyle oldu bir nefes arası verip ikindim ve oğlum doğdu. 3180 Gr olarak dünyaya geldi ve tam bir kiz güzeli teyzeleri . Suni sancı sırasında anneme sanki bitmeyen ve bitmicek bir kabusun içi deyim demiştim ama bebeğimi kucagima aldığım zaman sanki her şey hayal rüya gibiydi 💞💞💞💞 rabbim herkesin doğumunu ve sürecini kolaylaştırsın . Çam sakurada doğum ile ilgili sormak istediğiniz her şeyi de sorabilirsiniz …