littlebabyyy 13032026 bir dakika önce aynı paylaşımı yaptım bende pazartesi gideceğim 12+3 olucak inşallah zamanı geçmez diye sordum bende ama bekleyelim bir cevp verirler şimdi.
selma_ozkan 13032026 ben yaptım down sendrom çıktı haftalarca gebeliğim zehir oldu amniyosentez yaptım 2 hafta önce ön sonuç temiz çıktı hiçbir sorun yok dedi doktor. Böyle boş testler yapmayın imkanınız varsa Fetal dna yaptırın yoksa da detaylı usg ile yolunuza devam edin ben çok pişman oldum yaptığıma
ikibebekim 13032026 ben yaptırmadım Allah korusun nişey çıksa bebeğimi aldırmam boşuna da 9 ay kendime zehir edemem o yüzden yaptırmadım dr burun ve ense kalınlığı ölçüyor aksi bişey görse yaptır illa diye diretiyor zaten
selma_ozkan littlebabyyy hem ikili hem dörtlü trizomi 21 gözüküyordu çok yüksek riskli dediler sözde 22. Haftadayım gerçekten bu haftaya gelene kadar ne yaşadığımı bi ben bilirim. Psikolojiniz bunu kaldıracaksa yapın yanılma payları çok yüksek
newmomad 13032026 yaptırın tabiki littlebabyyy zamanı geçmiyor yaptırabilirsiniz Aşağıdaki yorumları bence çok takmayın. İkili test önemli bir test üçlü test önerilmiyor yanılma payı çok yüksek diye fakat ikiliyi yaptırmanızı öneririm bende yaptırdım çok şükür
aeoztkn İkili test yaptırabilirsiniz sonuçta tanı değil tarama testi doktorunuz büyük bir problem görürse zaten fetal dna veya amniyosenteze yönlendirme yapar eğer herşey doktor gözünde normalse üçlü testi bile gerek görmüyorlar.
selma_ozkan aeoztkn evet sadece tanı testi ama o bile hamile anneleri ne kadar düşündürüyor acaba bi şey var mı diye işin sonu her türlü Fetal ya da amniyosenteze çıkıyor baştan bu stresi çekmemek daha mantıklı
littlebabyyy selma_ozkan 2. Gebeligim aslında 1. 2′li yaptım sıkıntı olmadığını söyleyince doktor 3 li filan gerek görmemişti inşallah bir sıkıntı olmaz bebekleri sağlıkla kucağımiza alırız🙏🏻🙏🏻
aeoztkn selma_ozkan ben de yaptırdım ama sonuçları bile almadım canımı sıkmaya hiç gerek yok yaptırmayacktmda hastanede yatisim oldu o ara yaptılar o da baştan savma oldu zaten hiç güvenmiyorum çıkan sonucada o yüzden almadım
selma_ozkan littlebabyyy benim de ikinci gebeliğim ilkinde hiçbir testi yapmadım sağlıklı çok şükür bari bunda her şeyi yaptırayım dedim ama böyle tatsız şeyler oldu benim adıma
busecalimli yani eğer imkanınız varsa fetal dna öneririm ben, ikili üçlü vs gerek kalmıyor ayrıca doğruluk oranı da çok daha yüksek, ikili taramaların yaşa göre ya da 1-2 kritere göre değeri hemen yüksek çıkabiliyor bu sebepten de daha çok strese sokuyor 🥲🥲
selma_ozkan aeoztkn çok iyi yapmışsınız ben de yaptım ama yaptığımı bile unutmuşum kontrole gittiğimde doktor hatırlatıp söyledi. Allah herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin ama imkan varsa ve illa yapılmak isteniyorsa Fetal dna yapılmalı bence
buketdeniz19 13032026 sana kalmış birşey ama bence tabikide yapılmalı ben 2 li test yerine fetal dna testini yaptırmayı tercih etmiştim canım