snur10 Haftaya giriyorum yarın tansiyonumu başından beri evde sürekli ölçüyorum genelde normal çıkıyor pek düzenli beslenemiyorum herseyden midem bulanıyor aç kalabiliyorum o zamanlarda düşük ya da yüksek çıkabiliyor bikaç kez böyle oldu bide biraz stresli biriyim doktora vs gittiğimde heyecanlanıyorum sanırım oralarda 13/5-6 gibi vs 14/5-6 gibi çıkıyor ama evde normal bir kez 17/5 çıktı acıkmıstım ve kustum midem bomboştu safra suyu kustum bildiğiniz ebe bugün bebeğin plasentasında bi sorun olabilir doktoruna git dedi ama doktpruma gittiğimde söylemistim bi sorun yok açlıktan olabilir vs demişti bu durumu yaşayan bebeğim plasentasındaki damarlarda vs bir sorunu olan var mı ebenin söyledikleri biraz korkuttu beni
baltuntas snur10 gebelikte yüksek tansiyon istenilmeyen bir durum doktorunuzun normal karşılaması şaşırttı beni başka doktora da gidin derim sizin ve bebeğiniz için önemli tansiyon yüksekliği henüz haftanız da erken tansiyon ilacı başlayabikirker
atlasinannesi40 snur10 tansiyonunu tokken olcmeni tavsiye ederim birde tuzu ve karbonhidrat içeren besinleri kesmeye calis canim. Tansiyon takbi yapıp baska bir doktora randevu alıp durumu anlat bence tansiyon hafife alınacak bir durum degil.
snur10 baltuntas sürekli yüksek çıkmıyor ki bugün 13/7 çıktı sağlık ocağında 1 kere de 17/5 çıktı onun dışında hep normal çıkıyor doktorumda durumumu biliyor yemek vs yiyemediğimi stres yaptığımı açlıktan ve strese dayalı olabilir kendini korkutma dedi günde 4-5 kez tansiypnumu ölçüyorum normal çıkıyor
snur10 atlasinannesi40 tuz normaldede fazla kullanan birisi değilim hatta yemeklerim hep tuzsuz olur öyle yediğimiz için karbonhidratta ekmek hamurişi makarna vs hic tüketmiyorum sadece kahvaltıda 1-2 dilim ekmek belki oluyor
melike_ha Sağlık ocağı hastane gibi yerlerde strese dayalı benimde yüksek çıkıyor ama sonraki ölçümlerde düşüyor yani dirençli bi tansiyon değil bu önemli 13/7 yüksek bi değer takip et düzenli ölçümler yapmaya çalış bide dinlenik olmak lazım ölçerken
melike_ha Tansiyon takipli bi gebeyim yanlış bilgiyse doktorların bana söylediğini ilettim amacım Korkutmak değil tedbirli olmak