Wish
Merhaba kızlar;
Şubat ayında Doğum yaptım şimdi fırsat bulup yazabiliyorum... Herkesin acı eşiği farklı olduğundan Doğum hikayemi sizinle paylaşmak yerine sonrasıyla ilgili tavsiye vermek isterim... özellikle yazım ilk defa anne olacak olanlara;
Güzel anne adayları bence Doğum sonrasıyla ilgili emzirme, bakım, göğüs yarası, uyku... vs. vs. gibi bilgiler edinmeye çalışın. Benim gibi ilk defa anne olacaksanız insan Sudan çıkmış balığa dönebiliyor.
Özellikle emzirme konusunda bebek memeyi nasıl doğru tutar, eğer ememiyorsa göğsü nasıl boşaltabiliriz, mastit nedir,uykusuzlukla nasıl başa çıkılır, en iyi süt sağma Makinesi hangisidir, makine alma ya da kiralama, bebekli yeni hayat nasıl olur, saçma sapan tavsiye verenlerle nasıl baş edebiliriz. (Süt konusunda doğum sonrası hemen süt gelmiyor da olabilir Bebek emdikçe, sağdıkça inanın artıyor)
İlk başlarda insan zorlansa da inanın hepsi geçiyor güzel anneler ama o psikoloji gerçekten çok zormuş. Bebeğinize sarılınca hepsi geçiyor mu evet geçiyor... bu bambaşka bir sevgiymiş... Hepiniz belki bu konularda oldukça bilgilisinizdir ama ben yine de belki birilerine faydası olur diye yazmak istedim...
Allah hepinize bebeklerinize sağlıkla sıhhatle kavuşmayı nasip etsin.