7 haftalık hamileyim, epilepsi hastasıyım. Tavsiye üzerine özelde bir kadın doğumcuya gidiyorum. Şu ana kadar 2 kez gördü; ilkinde kese, ikincisinde kalp atışı görüldü. Ancak görüşmeler çok kısa sürüyor ve gebelik süreciyle ilgili detaylı bilgilendirme alamadım.
Nöroloji kontrolümde doktorum çok detaylı yaklaşınca kadın doğum takibimi sorgulamaya başladım. Özellikle epilepsi + gebelik konusunda bir yol haritası konuşulmadı.
Doktor telefonunu verdi ama kritik anlarda dönüş alamıyorum. Dün çok hasta hissedip “hangi ilacı içebilirim” diye yazdım, cevap gelmedi. Daha önce de tahlil sonuçlarını istemişti; sonuçları attığımda dönüş yaptı ama devamındaki sorularım cevapsız kaldı.
Muayeneden çıkınca da çoğu zaman “şimdi ne olacak” hissiyle çıkıyorum. İlk gebelik olduğu için beklentim mi yüksek emin olamıyorum. Sizce bu normal bir iletişim tarzı mı, yoksa doktor değişikliği düşünür müydünüz?
Bu arada ben sürpriz gebelik yaşadım doktora da söyledim hocam çok bilgisizim diye aa çok iyi bi şey bu dedi. Yani tamamen onun yönlendirmesine muhtaç olduğumun farkında. Sanmayın ki çok soru soruyorum, soracak kadar bile bilgim yok bi çok konuda