Terasus33 Kızlar, hamileliği boyunca kutu süt içip de bebeği gelişmeyen oldu mu? Bu konuda çelişkili çok şey okudum, endişelerim var.
Zehramom Terasus33 ay ben hep kutu süt içiyorum açık süt kokuyor bana 🙁 bebişimde gelişimi iyi çok şükür yeni duydum senden
Aysnrplt Terasus33 bu konuyla ilgili daha önce post açmıştım. Pastörize süt mü yoksa çitftliklerden gelen süt mü içmeliyiz diye. Bir çok annemize doktorları pastörize süt içmeleri gerektiğini söylemiş. Ben de hep kutu alıp içiyorum. Yoğurdu da evde mayaladığım yoğurttan yiyorum
Ayselhmrc Terasus33 genelde pastörize süt öneriyo doktorlar bende paket içiyorum diğeri çok fazla kokuyo gibi o yüzden içemem 🤷♀️
Dnzcngz Terasus33 Hamileliğim boyunca sek günlük laktozsuz süt içtim. Hemde az buz değil çok aşırı süt tükettim. Ve bebeğimin gelişimi hep çok iyi oldu. 37+1 de dün ölçtü doktorum 50 cm boyu 3280 gramda kilosu.
Terasus33 Zehramom buna çok sevindim 😊 ben de kutu süt tüketiyorum. Ama çevreden aklımı karıştıran şeyler duydum endişelendim. Demek ki ilgisi yok.
Terasus33 Dnzcngz yaaa çok sevindim buna 😍 ben de hazır süt tüketiyorum.olumsuz bir etkisi olmuyor demek ki.
Ezgia Terasus33 Peynir süt ayran ve yoğurt her gün tüketiyorum. Arada da kefir içiyorum. Ama bu meyvelilerden kesinlikle değil.. kemik gelişimi çok şükür yolunda hatta bacak boyu uzun bile. Ben bunlara bağlıyorum açıkçası. Süt olarak da çiftlik de kullanıyorum kutu da. Yoğurt yapacaksam bir bardak o sütten ayırıyorum. Bütün sütün kaymağını yiyorum 😅 kutu süt olarak torku tam yağlı pastorize kullanıyorum. Tadı o kadar güzel kii su içer gibi bardak vardak içiyorum.
Betul11 Doktor kutu süt önerdi dışarıdan aldığımız sütün içindek bi bakteri varmış ne kadar kaynatsak gitmiyomuş Allah korusun düşük yapıyormuş
Ezgib Terasus33 toksoplazma ya karşı pastörize içmem gerektiğini söyledi hatta tulum peynir bile yeme dedi doktorum süt afedersiniz gaz yaptığı için laktozsuz süt icmeye basladim bende
Ezgib Terasus33 uht süt tüketiyorum gebelikten önce sütü çok iciyordum ama afedersiniz bu gaz beni mahvettiği için bi uzaklaştim günlük 1 bardak içiyorum
Ezgia Terasus33 uht kullanıyorum. Bir de bimde kendi günlük sütleri var onu da arada alıyorum ama favorim torku uht 😀
Zeynpatak Ezgia torkuyu bugun denedim ben de ilk kez cok begendim normalde pinar sutas tuketiyordum ama yeni favorim torku 😊
birnarsever Terasus33 Canım ilk hamile olduğumu öğrendiğimde köyden süt getirttim sonuç yoğun ishal ve kanama 2 gece hastanede yattım. Kanamam yoğun karın ağrısı ve çok ıkınmaktan oldu galiba. Ama 6. Haftadan 13. Haftaya kadar devam etti.Doktor bana sadece pastörize ürünler kullan dedi.Bende korktum süt hiç içmedim gebeliğimde bol yoğurt yiyorum ayran içiyorum tabiki hazır yoğurttan yiyorum.
Zeynpatak Terasus33 doktorum pastorize icmemi soylemisti ilk 3 ay nerdeyse hic icemedim bulantilardan normalde de sut icmem nerfeyse . Suan zorla gunde 1 veya 2 gunde 1 bardak iciyorum bebegimin gelisimi 1 hafta onde yani sadece sutle degil canim diger besinlerden de alabilirsin
Kucukbidigim Terasus33 o soylentiler etrafdakiler tanidiklar internetler bitmez artik hersey kanser yapiyor, sagliksiz, yenmemeli icmemeli.. ben hic birini takmiyorum mesela istedigimi yiyorum iciyorum ve bebisim onden gidiyor cok sukur