Bu zamana kadar hep buradaki doğum hikayelerini okudum bana faydalı oldu ne yaşayacağımı bildim en azından bende kendi yolculuğumu sizinle paylaşmak istedim. Aşırı korkan ve panik olan biriyim hep kızım erken gelecek hissi vardı içimde kan sulandırıcı kullandığım için de fazla kanamam olur kızıma bir şey olur diye çok korkuyordum. 21 Nisan sabahı kontrolüm vardı sancım çıkmamış bebiş için her şey yolundaydı. 30 nisana planlı sezaryen düşünüyorum demişti doktorum. O anın heyecanıyla ve enerjisiyle tüm gün gezdim dolaştım eve geldim ufak tefek iş yaptım. 21 Nisan akşamı tv izlerken birden gözüm kararmaya başladı tansiyonumu ölçtüm 13/8 çıktı. Ayaklarımı kaldırdım sakinleşmeye çalıştım ama ağrım daha da arttı. 1 saat sonra ölçtüğümde 15/10 çıktı hemen doktora mesaj atıp evden çıktım. Hastaneye gittiğimizde tansiyonum hala düşmemişti ve doktorum acil sezaryen dedi. İçime doğan başıma gelmişti. Acil sezaryen denilince bende panik başladı vücudum şişti titremeye başladım her şey acayip hızlı ilerliyordu kan almaları Ekg giriş yatış işlemleri… o çok korktuğum sonda bile uyuşturulmadan takıldı ve hiçbir şey yokmuş ne acı ne ağrı hissettim. 00.40ta ameliyathaneye girdim son kan sulandırıcı saatim son yemek yeme saatim uygun olduğu için hiç korktuğum gibi olmadı. Ve o meşhur Spinal iğnesi. Bana ilk yapıldığında uyuşmam olmadı maalesef. Ya yanlış yapıldı ya ben şoktan direnç gösterdim ikinci kez Spinal yapıldı ve artık bedenim benim değilmiş gibi bir his geldi. Yukarıda ki yuvarlak ışıktan her şeyi görüyorsunuz zaten arada kaçamak yapıp baktım 😂 01.01 de bebeğimi çıkardı doktor acı yok ama bebeği çıkarırken ki çekiştirmeleri hissediyorsunuz. Sedye deprem oluyor gibi sallandı ama acı filan hiçbir şey yok. Anestezi doktoru bebeğe 2 kez kordonun dolandığını söyledi. Sesi çıkmayınca çok korktum ama saniyeler sonra bizim kız ameliyathaneyi inletti. Önce bebeğim bir saat sonrada ben çıktım. Şok korku acemilik mutlululuk tüm duygular birbirine girdi. Çok şükür ikimizde sağlıklıyız. İlk ayağa kalkışımda hiç zor olmadı çünkü kendimi şartlamıştım kızıma bakabilmek için yürümek zorundaydım. Gaz problemi de hiç yaşamadım siz istedikten sonra vücudunuz her şeyi başarıyor zaten. Herkes sağlıkla yavrusunu kucağına alır inşallah 🙏🏼