Kızlar selam,
Geçen hafta (36. haftamda) çatı muayenesi oldum. Doktorum kas ve kemik yapımın uygun olduğunu, her şeyin yolunda gittiğini söyledi. Bebeğin gelişimi ve hareketleri de gayet iyiydi. Yaklaşık 1 hafta – 10 gün içinde doğumun gerçekleşebileceğini ifade etti. Ancak bebeğin kanala girip girmediği veya açıklık durumu hakkında bir bilgi vermedi.
Bugün (37+5) tekrar kontrole gittiğimizde doktor bir anda telaşlandı ve amniyon sıvısının neredeyse kalmadığını söyledi. Plasentanın artık yeterince su ve besin iletmediğini belirterek zorunlu sezaryen yapılması gerektiğini ifade etti.
Çatı muayenesinden sonra iç çamaşırımda bir miktar sıvı fark etmiştim. O an bunun su olabileceğinden şüphelendim, ancak hamileliğim boyunca sık sık akıntı yaşadığım için üzerinde fazla durmadım. Şimdi ise içimde bir şüphe oluştu. Çatı muayenesi sırasında yanlışlıkla bir şey yapılmış olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum.Normal doğum ya da sezaryen olması benim için önemli değil. Ancak sıvının tamamen bitmesi ve bebeğin oksijensiz kalma ihtimali beni ciddi şekilde endişelendiriyor. Böyle bir şey yaşayan var mı ?