Papatyakiz ilk hedefin içtiğin her sigaranın yarısını atmak olsun, (canın istese de istemese de) bu beni kesmedi deyip devam etme yani👌
İkinci hedef sadece fırt çekerek idare etmeye çalış, ve her canın istediğinde çekmek istediğin o bi fırtı ertelenebildiğib kadar ertele👌
Bunların birini başardığında diğeri daha kolay olacak. Sonra günde sadece 1 fırt çekme hakkın var, o da çok çok zorlanırsan (bence dayanabilirsin bi kaç dk dişini sık nikotin krizi geçene kadar tamamdır) 👌
İlk üç gün nikotin krizi içmene bağlı olarak gelecek, 2 saatte 1 içen biriysen 2 saat’te 1 kriz, 4 saatte 1 içen biriysen 4 saatte 1 kriz gibi düşün👌bu krizler yaklaşık 1-3 dk max psikolojik olarak da etkilensen5 dk sürecek 👌bu süreleri nefes egzersizleriyle veya ekşi bişeyler yiyerek daha kolay atlatabilirsin (ekşi bende çok işe yaradı) 👌bu süreler dışında sürekli istemiceksin korkma, hatta zamanla isteme sürelerin azalacak 👌
Ben çok içen değil, severek içen bir tiryakiydim bu şekilde kurtuldum elhamdülillah 🤭
Ben yaptıysam herks yapar rahat ol, inan ve başka👍😁
Dip not: sigarayı bırakıyorum deme, içmeyen biri olacağım de 👌 (bırakmak bi boşluk hissi oluşturur yerine koyacak bişey ararsın, ama içmeyen biri olmak bir yeniliktir👍😇