asmin_12 ya öyle olmuyor işte kendi ailem de öyle yapma diyor. Kendi ailesi de çok iyi insanlar. Eşimin hiçbirşeyi yokki, hiçbirşeye sahip olmadık evlendikten sonra. Demişsin ya hani evlendikten sonra alınan herşey ortaktır diye, alınan birşey yok yani😅Araba alım satım yapıyor kendisi galerici yani, evlendikten sonra balayından geldikten sonra bir ay boyunca yattı zaten çalışmadı bir tanıdığının yanında çalışıyordu aynı işi yapıyordu sonra oradan ayrıldı kendi dükkanı açmaya karar verdi arkadaşlarıyla beraber yapacaklardı bu işi, bizim düğündeki takıların hepsi dükkan açmaya, borçlara falan gitti, sonrasında sıkıştı iş istediği gibi yürümedi yükselemedi babasının arabasını sattırdı babası istememesine rağmen bir şekilde ikna etti sonra o para da eridi gitti yine kazanamadı yükselemedi biz bayağı eksiye düştük yine sonra gitti babasının üstüne kredi çektirdi neymiş dükkandaki arkadaşıyla ortak olacakmış dükkandaki arkadaşı bir miktar para getirmiş arkadaşının getirdiği miktar kadar babasına kredi çektirdi tekrardan işte yükselmesi için. Arkadaşları çalışandı yani ortak değillerdi. Arkadaşıyla ortak oldular dükkanda bu sefer. Biz sürekli bunun ailesinin sırtından mı geçinceğiz? Para buluyor buluyor, işe koyuyor, yükselemiyor paraları eritiyor bidaha aynı döngü. Yeter artık. Ailesi bizim düğünde bana dört tane bilezik taktı ve bu bilezik parasını yurtdışındaki akrabalarından 10.000 Euro borç alarak yani borcun altına girerek taktılar şimdi hala 10.000 Euro borclari var eşim işleri toparlayacak da para kazanacak da borclari kapatacak da (kendi borçlarımızı) ondan sonra babasının borcuna yardım edecek 10.000 euro ya. Hadi tamam babasına yardım etsin çünkü babasının arabasını sattırdı da yaptı bu işi babasının borcunu Ödemiş olmuyo aslında arabanın parasını geri vermiş oluyor. Ama yok yani sadece benim bankaya olan borcum 90.000 TL e zaten eşimin benden daha fazla borcu var, e dükkanın masrafları var, bebek oluyor, biz anlaşamıyoruz sürekli kavga gürültü yeter artık canıma tak etti. Ben bu şekilde ne kadar daha dayanırdım bilmiyorum ama saf salak gibi dayanırdım herhalde daha. Ama bebek olacağı için asla tahammülüm yok ve tamamen kafada da, kalbimde de bitirdim. Geri dönüşü yok. Kısacası ailesinin durumunu falan da göz önünde bulundurunca gaddar olmak istemedim. 1 milyon yeterli. Hakkım trilyonlar yapıyor da, neyse. Ben ahirete bırakıyorum para rahatlatmaz içimi.