yahnilikeskek zeynaa16 benim sebepsizdi. Eşim varikosel ameliyatı olmuştu ama değerleri iyiydi. Doktorlar hep sebepsiz dedi. 1 kez aşılama denedik olmadı 2. Yi denemek istemedim ara verdik sonrasında tüp bebeğe başvurduk. İlk denememizde tuttu Elhamdülillah.
sdfbzdg zeynaa16 6 sene önce 3 aşılama oldum olmadı,tüp bebeğe başladım ilk denemede tuttu kalbi durdu. 2. Yi De yaptık o da tuttu şükür doğdu. Şuan 5 yaşında. Kalan embriyoları transfer ettirdim ocakta ve şuan 4 aylık hamileyim. Tüp bebekte en kolay sebepsiz infertilite bence. (Genetik problem olmadıkça)
Eliffff58 zeynaa16 benimkide sebepsiz infertiliteydi 2 sene klomen ve letu kullandım vücudum çabuk tepki verdiği için çok yumurtam büyüdü o yüzden 2 sene sürdü sonra istenilen boyuta ve sayıya gelince çatlattılar ilk çatlatmada oldu bebeğim
Ozlemerikci543450 zeynaa16 hiçbir sorun yokken aksine eşimin sperm sayısı vs normalin 2 katı iken gebe kalamadım tüp bebek yaptırdım ikizlerim doğdu 8.5 aylıklar aşılama vs hiç yaptırmadım
sonumudum zeynaa16 2 senedir mücadele ediyorum sebepsiz infertilite ile ilk aşılamada tutmuştu 8 haftalıkken düşük yaptım gelisemedi diye. İkinci asilamam yapıldı 14.cu gün bugün iki gün önce negatifti testler daha yapmadım galiba tutmadı regl olmayı bekliyorum devlette iki hak oluyor diye duydum aşılama da. O yüzden benide tüp bebeğe gonderecekler canım
Htc4345 Duru20_ ben özel de olmuştum her deneme için ayri ödeme gerçi devlette de denesen her deneme için ayri ödenir
negna ikiemanetinannesi bende tüp bebekle hamile kaldım 14 haftalık şuan bebeğim 🌸 dondurulmuş embriyolarım var aklıma deli sorular ikinci acaba doğal yoldan olurmu 😂 transfer ettirsem ne zaman ettirmeliyim falan 😂
ikiemanetinannesi negna yaaa maşallah 🧿 🌸 sağlıkla doğsun güzel süreçleriniz olsun. Valla ben o zaman doktorumla konuşmuştum eğer normal doğum olsaydı 6. Aydan sonra yaptıracaktım ama sezaryen olunca dedi kş şöyle bi buçuk yaşına gelsin düşünün arayı açmayın. Bizde öyle niyetlendik. Hem yaşımdan dolayı hem şeker hastasıyım tek embriyom kaldı geriye transfer ettirelim demeye kalmadı hamile kalmışım. Ama ilk 3 aydan sonra korunmadık yaklaşık 15 ay sonra hamile kaldım oğlum 18 aylıktı. Bu oğlum doğduğunda aralarında 25 ay olacak. Açıklanamayan infertile mi sizin de? Bebeğiniz doğsun duruma göre bakın hangi şartlar size uygunsa o şekilde olsun.🌸🌸
negna ikiemanetinannesi Oyy maşallah sağlıkla da kucağınıza almak nasip olsun inşallh 🙏🏻 bende 28 yaşındayım doğal yoldan bir kızım oldu şuan 8 yaşında. İkinci için yıllarca denedik olmadı sebepsiz infertilite tanısıyla tüp bebeğe başladık. Tedavi sürecince düşük yumurta sayısı tanısı aldık. Sanmıyorum bir daha normal olacağın. Kızımda normal doğumla dünyaya gelmişti bakalım ikinci kızım nasıl doğacak inşallah oda normal olur 🙏🏻
zeynaa16 Maşallah kızlar çok güzel yorumlarınız rabbim banada nasip eder inşallah, Sebebsiz inferlitenşn en önemli unsuru stres ve bende fazlasıyla var. Tüp bebekle inşallah gebelik elde ederim dualarınızı eksik etmeyin 🤲🏻🫰🏻♥️🌿🧿
ikiemanetinannesi negna Allah tan umut kesilmez🌸 bana da 9 tane toplanınca doktor ikinci için acele edin doğal yolla olmaz bence demişti. E beşi döllendi ikisi kaldı geriye öyle düşününce doktora da hakverdik. Ama işte gel gör ki Allah ın bizler için planı her zaman başka ve daha güzel 🥰🥹 Allah gönlünüze göre versin ne güzel üçüncü çocuğu düşünüyorsunuz benim sağlık sorunlarım olmasa bende 3-4 ah negüzel olurdu 🤲🏻
negna ikiemanetinannesi 6 tane de benim toplandı 3ü dölendi. Kızımda 8 yaşında olduğu için ikisinin arasını çok açmak istemiyorum yaşımda çok geçmeden olsun istiyorum üçüncü tabi önce Rabbim nasip ederse 🙏🏻 kolaylıkla doğaldan da olsun inşallah. Olmazsa da transfer deneriz başkada yok zaten nasip 🌸
ikiemanetinannesi negna hadi hayırlısı olsun 🌸🌸 evlat başka ya nasip etsin Allah dileyen herkse.. tedaviyle olunca da bi başka oluyor umutlanıyorsun kalbin sadece onun için atıyor yaş doğal yolda öyle tabi de bilmem daha özel oluyor yollarda taş var ve sen yalın ayak yürüyorsun ayakların taşa bassa da sonunda varacağın yer çiçek bahçesi . Dilerim Allah tan bu sürece giren kim varsa yolunın sonu çiçek bahçesi olur. 🌹
hclsr zeynaa16 15 yıllık evliyim açıklanamayan infertilite herşey normal ama olmuyordu bir kaç aşılama ve 3. Tüp bebek demesinden sonra bu yıl hamile kaldım çok şükür 🤲🏻 herşeyin vakti zamanı var dua ve umutla rabbim nasip etti. Rabbim isteyen herkese hayırlısıyla kolaylıkla nasip etsin inşallah 🤲🏻🌸.
Zeynepozg zeynaa16 7 cnm ben 3 aşılama oldum sayısıni bile bilmediğim yumurta takibi yapıldı tutmadi en son tüp bebek tedavisiyle gelen miniğim şuan 15 haftalık çok şükür
Mzgnn0234 zeynaa16 sebebsiz infertilitenin altında yatan en büyük sebeb stres faktörü malesef bende ilk çocukta 2 sene olmadı ikinci de 3 sene olmadı hep stresten olmadı. Tam bitti artık tedaviye başlayalım dediğimiz de oldu. Bi de eski usul bilir misiniz kadınlar yumurtalıklara bakıyor benim yerinden kayıyor düzeltilmesi lazım bunu doktor anlamıyor eğer çevrenizde varsa böyle biri baktırın ya da hacamat yaptırın.
mom28_ zeynaa16 Daha önce yazdım mı bilmiyorum size hikayemi sebepsiz infertilite ile 3 klomen çatltama ignesi 3 aşılma 2.tüp bebek sonucunda ikiz hamileyim tüp bebege hazır olmadıgım için diger yolları denedim fazlasıyla ama gereksiz sebepsizlerde tüp bebek daha başarılı diye düşünüyorum geri dönüş olsa 3 kez aşılama olmazdım bir sürü igne ilaca maruz kaldım
zeynaa16 mom28_ bugün itibariyle ikinci iğneye başladım. Gonal f ile birlikte kullancam pazar günü tekrar kontrol. Salı çarşamba opu olur heralde. Ameliyat stresi bastı 🫣
mom28_ zeynaa16 ben zaten opudan anesteziden korktugum için 5 sene her tuşa bastım hiç korkulacak bisey degilmiş en basit kısım oymuş inanın çok kısa sürüyor hafif sedasyon zaten büyük ameliyat gibi derin uykularda degil tabi yine uyuyorsunuz ama 10 -15 dk anca
zeynaa16 mom28_ inşallah öyle olur ben panikten uyanamamaktan korkuyorum ruhum daralıyor düşüncesinde bile 🫣 benim sağ yumurtalığın önünde bi kist var onuda boşaltabilirim dedi yumurta toplarken ulaşamazsak eğer dedi hoca