rmeysaerdem 21+4 haftalık hamileyim ⅚ haftalık civarı sağlık ocagına gitmiştim hamileyim betamda çıkmıştı dedim sonra herneyse sağlık ocagıda kan vs aldı sonuçlar çıktı. Geçen hafta sağlık ocagı hemşiresi beni aradı yok hastane gebelik kaydınızı yeni sisteme girmiş çok geç kalındı vs dedi bende zaten ası olmiycaktım dedim. Bugün gittim sağlık ocagına imza aldılar benden hastane gebeliği geç bildirdi diye bi tutanak. Şimdi ben özel hastane takipliyim hastaneyle bi problem yaşar mıyım acaba? Sonuçta ben orda da kan verdim ve beta değerim 4000 falandı yani onların ihmali yokmu?
yurdtas rmeysaerdem sanmıyorum bir sorun olduğunu onlar hastaneniz bildirmediği için ilk takiplerinizi girememiştir bu yüzden ceza geliyor sağlık ocağındaki çalısanlara kendilerini korumak için imza almışlardır
sara29 rmeysaerdem senin bildirmen gerekiyor takip etmeleri için.. sonuçta kanda pozitif olsada boş gebelik olabiliyor başka şeylerde çıkabiliyor..
sudeli4 rmeysaerdem bana saçma geldi kendiler ceza yememek yada sorun yaşamamak için yapmış olabilirler ben ilk gebelikte hiç bilmiyordum bildirmek gerektiğini. Sonuçta hastanede takipliyim diye bide hem özele devlete ayr ayrı gidiyordum yani. Neyse bi gün beni sağlıkocağından aradılar kan tahlillerimizde gebelik görünüyor devam ediyor mu gebeliğiniz dediler o şekilde takip ettiler be beni aradıklarını belkide ben 10 haftalık filandım yani
tupbeybi Ben ilk hamileliğimde sağlık ocağına hiç gitmedim, 24 haftalık hamileyim bunda da gitmedim. Özel klinikte takipliyim, beta verdiğim hastanenin de sgk anlaşması yok ondan sistemlerine düşmüyorum. Anlamadım sisteme girmek zorunda mıyız ki 😂
rmeysaerdem sara29 benim 2. Gebeliğim farklı hemşire vardı o arayıp cagırmıstı. Bunlar ne aradı ne sordu bu zamana kadar bide 22 haftama gircem nerdeyse bide
rmeysaerdem dgngr yani evet tamamen hastaneye attılar topu benlik bişeyde yokta gittiğim hastanede bu sefer sorun yaşamak istemiyorum
Keziban rmeysaerdem bizim sağlık Ocağındaki hemşire bilgileri girmeyi unutmuştu sonra beni aradı tahmin yürüterek bu haftaya göre değerleri girdik öyle tutanak falan tutturmadılar belki aşı olmadığınız için imza attırmışlardır gerçi ben de Tetanoz yaptırmadım
rmeysaerdem Keziban Ası için ayrı imza attım bide zaten Normalde de kızım var 4 yaşına giricek onada ası yaptırmadığım için düzenli imza atıyoduk eskiden
tahamommy rmeysaerdem kendilerinden para kesilmesin diye imza almışlar büyük ihtimalle, hastane ile sorun yaşamazsınız ama bidahakine imza isterlerse sorun öncesinde başıma bi iş açar mı diye, aslında imza almak gibi bi hakları yok
dgngr rmeysaerdem yok yaşamazsın korkma. Eğer hastanenin ihmali varsa tutsunlar. Çünkü sağlık ocağından ve sağlık bakanlığı takibinden de geçmen gerekiyo. Hastaneye gitmesen de ve hastanenin haberi olmasa neyse. Mesela ben detaylı ultrasondayken bebeğin kilosu önde dediler. Şeker yüklemesi yapıldı. Sağlık ocağından defalarca arandım. Sağlık ocağı tetenoz iğnesi yaptı. Düzenli şekilde tansiyonumu şekerimi takip edip bakılması gerektiğinde çağırıp bakıveriyolar. Enfeksiyon var mı diye kontrol ediliyo. Bunların hiçbiri ihmale gelmemeli. Çok tehlikeli olur takip edilmezse.