Mucizem_63 Merhaba, sağlıkla büyütün🙏🏻
Prematürlerde ayından ziyade kiloyu baz almak daha güvenilir bence, genelde kiloları daha geriden geldiği için beslenmeleri de ona göre oluyor.
Bu konuda inanılmaz stres yaşamış hem kendini hem çocuğunu yıpratmış bir insan olarak şunu söylebilirim ki, düzeltilmiş 1 yaşına genele kadar 100mlden fazla mama içirememişizdir(belki üç beş kez bilmiyorum). Hattta şöyle söyleyeyim günde toplam 800 ml bulduğumuz sadece bir kez oldu bu zamana kadar.
Onun dışında ortalama 500-600 mldir hep, ayından bağımsız ama stabil şekilde bazen yavaş bazen hızlı kilosunu aldı çok şükür.
İlk aylarda(düzeltilmiş 2 aylıkken) normal Yenidoğan bile bundan fazla içiyordur, nasıl bununla kilo alacak ya hasta olursa diye kendimi tüketip bebeğimi de zorladığım için bir süre sonra uyanıkken asla içmemeye başlamıştı, tüm gün aç kalsa ve açlıktan ağlasa bile gözü açıkken bir damla bile veremez hale gelmiştik. Daha da perişan oldum, depresyona girdim resmen çünkü uyuduğu zamanları kolluyorduk, gece beslemeye çalışıyorduk sürekli. Bu da duygusala ek olarak fiziksel olarak da perişan etti, beni.
Aylar süren uğraştan sonra Bir noktada artık kabullendim ve bebeğimin ihtiyacı ne ise saygı göstereceğim dedim, uykuda mı besleniyor( çocuk benim yüzümden nasıl strese girdiyse artık) uykuda besleyeceğim, az mı içmek istiyor zorlamayacağım vs.
Ne zaman ki, ben biraz saldım ondan bi süre sonra kendiliğinden düzene girmeye başladı. Gerçekten o zaman anladım ki zaten zorlanan bebeğime bir de ben eziyet ediyormuşum destek olmak yerine. Çok üzülmüştüm ona yaşattıklarıma.
Demem o ki; bebeğiniz stabil şekilde kilo alıyorsa, bez sayısı yeterliyse boşverin, demek ihtiyacı olanı alıyordur. Beslenmeyle olan ilişkisini hiç bozmayın.
Sağlıkla büyütün🙏🏻❤️