Merhabalar 3 sene önce ilk gebeliğimde 27. Haftaya kadar herşey normal gidiyordu. Çalışıyorum ama işim yorucu değil, her gün düzeli yürüyüş yapıyorum, normal doğum yapmak istiyorum ve özel bir hastanede takipliyim. 27. 28. Haftalarda karnım sertleşiyor ve dışarıdan bebek bir yere dayanmış anormal bir göbek görünüyordu. Bende ilk hamileliğim herhangi bir ağrı vs yaşamayınca doktora bu durumu sormuyorum. 32. Haftada çalışabilir raporu almaya gittiğim de nts ye gidiyorum ve 120 130 larda 4 dk da bir düzenli sancım çıkıyor, doktorum koşarak yanıma geliyor ve doğum sancılarım olduğunu hemen hastaneye yütışımın yapılması gerektiğini söylüyor ve yatışım yapılıyor ancak benim hiç hissim yok ağrı sızı herhangi bir sancı hissetmiyorum. İki gece yatıyorum ilk gece sabaha kadar vücudum cevap vermiyor ilaçlara, doktor sabaha doğum olacak muhtemelen diyor ancak ilaçlara sabaha karşı tepki vermeye başlıyor vücudum ve sancı 70 lere düşüyor. Bu şekilde ilaç kullanarak 34+2 de doğum yapmıştım. Çok şükür kızım sağlıklı 2 yaşına girecek. Bu doktorum yine doğum yaparsam 34 35 e kadar ancak dayanabileceğimi yine doğum olacağını söylemişti. İkinci çocuk düşünmüştük ve hamile kaldım 6. Haftada kalp atışı duyuldu, 10. Haftada kontrole gittiğim de 7+3 günlükken kalbinin durduğunu öğrendim, cuma günü kürtaj oldum. Şimdi acaba bende kan pıhtılaşması olabilir mi yani herkesin başına gelebilecek bir durum bu kalp durması ancak acaba tıbbi genetiğe gitsem test yapılır mı diye düşünüyorum. Birde kadın doğuma gidip Perinatoloji ye yeşil alan mı açtırsam oraya gidip görüşsem mi ikinci gebelik de erken doğum mu olur orası mı takip etmeli beni bilemiyorum kafam çok karışık